Pikantný domáci kečup

Pikantný domáci kečup

Pikantný domáci kečup Niekoľko rokov robím pikantný domáci kečup z paradajok, ktorý nám doma veľmi chutí a tento recept sa mi veľmi osvedčil 2000 gramov čerstvých paradajok250 gramov kyslejších neošúpaných jabĺk250 gramov cibule1 čerstvá feferonka1 lyžica sladkej...

Moje zavárané vlašské orechy

Moje zavárané vlašské orechy

Moje zavárané vlašské orechy Čo robiť, ked potrebujeme uskladniť na dlhšiu dobu orechy? Kedysi som ich dávala do mrazáku, teraz to robím podľa tohoto spoľahlivého receptu už niekoľko rokov, a nielen orechy, ale i mandle, lieskové oriešky a iné. 1000 gramov vlašských...

Domáci ríbezľový lekvár (alebo aj džem)

Domáci ríbezľový lekvár (alebo aj džem)

Domáci ríbezľový lekvár (alebo aj džem) Svieži červený lekvár na čerstvom maslovom chlebe ? Ani mäsožravez mu neodolá. 1 kg ríbezlí (samozrejme môžete ho spraviť viac)1 kg kr. cukor Ríbezle odstopkujeme, umyjeme, pridáme cukor (1:1) a popučíme ich pučidlom.Dáme ho...

Marhuľový lekvár

Marhuľový lekvár

Marhuľový lekvár 3000 gramov marhúľ - čistá váha po úprave 700 gramov cukru kryštál na 1000 gramov čistej váhy upravených marhúľ 3000 gramov marhúľ - čistá váha po úprave700 gramov cukru kryštál na 1000 gramov čistej váhy upravených marhúľ Čerstvo obrané zrelé...

Marhuľový lekvár bez konzervantov

Marhuľový lekvár bez konzervantov

Marhuľový lekvár bez konzervantov Niet nad vlastný domáci lekvár z čerstvo obraných marhúľ, žiaden z obchodu sa mu nikdy nevyrovná. 3000 gramov marhúľ700 až 1000 gramov cukru kryštál na 1000 gramov čistej váhy odkôstkovaných marhúľ Čerstvo obrané zrelé nepoškodené...

Jahodový džem od maminky

Jahodový džem od maminky

  Jahodový džem od maminky Jahodový džem na čerstvom maslovom chlebíku ... perfektné raňajky 1 kg očistených umytých jahôd400 g kr. cukru Záleží od Vás, aký džem chcete spraviť. Hustejší na plnenie do buchiet, alebo redší na natieranie na chleba. S kúskami jahôd,...

Jablkové čatni s čili

Jablkové čatni s čili

Jablkové čatni s čili Ovocné lečo - aj tak by sa to dalo nazvať 🙂 2 väčšia jablká1-2 PL kr. cukorštipka soličili podľa chuti Jablká olúpeme a nakrájame na malé kocky.Dáme do hrnca a posypeme cukrom (podľa chuti a podľa kyslosti jabĺk. Čatní má byť naozaj sladké aj...

Šípkový lekvár

Šípkový lekvár

Šípkový lekvár Šípkový lekvár, ako ho robí moja mama. V obchode takýto nekúpite. Žiadne konzervanty, žiadna chémia. Len tradícia a história. Šípky - koľkokolvek (5 kg je dávka)Cukor kryštál - 0 (viď recept, 5 kg na 1 kg šípkovej hustej hmoty .) Nazbierané šípky...

Jahodový lekvár

Jahodový lekvár

Jahodový lekvár Odložte si na zimu. Do koláčov, na palacinky, alebo len tak na raňajky na čerstvý maslový chlieb. 1 kg umytých očistených jahôd400 g kryštálového cukru Uvedený pomer je orientačný. Niekto môže mať rád sviežejší lekvár a vtedy je cukru menej. Kľudne...

Podeľ sa s nami o svoje recepty!