Pizza koláč na slano

Pizza koláč na slano

  Pizza koláč na slano Recept na veľmi chutný výdatný sýty slaný koláč, ktorý som naplnila paradajkovou omáčkou, mozarellou, paprikovým salámom a paradajkami. Cesto:500 gramov hladkej múky extra špeciál 001 lyžička soli21 gramov čerstvého droždia1 lyžička cukru...

Rýchle maslové rožky na raňajky

Rýchle maslové rožky na raňajky

Rýchle maslové rožky na raňajky Tieto rožky sú veľmi jednoduché, po spracovaní cesta netreba čakať na vykysnutie, po vytvarovaní sa hned pečú a sú rýchlo hotové, majú výbornú chuť. 350 gramov hladkej múky extra špeciál 001 lyžička soli25 gramov čerstvého droždia1...

Slaný koláč so syrom a s bylinkami

Slaný koláč so syrom a s bylinkami

Slaný koláč so syrom a s bylinkami Výborná večera pre zimné dni. Cesto:200 gramov hladkej múky extra špeciál 000,5 lyžičky soli20 gramov čerstvého droždiaštipka cukru kryštál125 ml vlažnej vody1 lyžica olivového olejaNáplň:200 gramov nastrúhaného tvrdého syra podľa...

Pečeňová židovská paštéta

Pečeňová židovská paštéta

Pečeňová židovská paštéta Tento recept je z výpiskov mojej mamy, ktorá sa ho naučila od Židov, pripravuje sa z pečene kukuricou vykŕmenej husy. 500 gramov husacej pečene z husi vykŕmenej kukuricou /foie gras/200 gramov husacej masti4 vajcia uvarené na tvrdo1 stredne...

Domáca bravčová masť a oškvarky z rúry

Domáca bravčová masť a oškvarky z rúry

Domáca bravčová masť a oškvarky z rúry Tento výborný recept sa od klasického spôsobu škvarenia masti a prípravy oškvariek líši tým, že masť sa vytápa v rúre dlhšie pri nižšej teplote ako obvykle, pričom netreba vôbec miešať suroviny. 2500 gramov kvalitnej surovej...

Madarské ryžové jaternice

Madarské ryžové jaternice Máte radi jaternice a už nerobíte zabíjačku? Pripravte si ich podľa tohto receptu, môžete doma plniť črievka a uvaríte, ak črievka nemáte, plnku jednoducho upečiete, sú výborné za tepla i za studena 500 gramov dlhozrnnej ryže800 gramov...

Grilovaná polenta ako príloha k mäsu

Grilovaná polenta ako príloha k mäsu

Grilovaná polenta ako príloha k mäsu Ide v podstate o uvarenú kukuričnú kašu, ktorú ešte horúcu nalejeme do pekáča, po vychladnutí a stuhnutí pokrájame a grilujeme. Podávame ako prílohu k mäsu. 250 gramov instantnej polenty/kukuričnej krupicemorská soľ podľa chuti1000...

Zemiakovo – maslové pagáče s jogurtom

Zemiakovo – maslové pagáče s jogurtom

Zemiakovo - maslové pagáče s jogurtom Veľmi chutné pagáče zo zemiakov, masla a jogurtu, ktoré sú výbornou prílohou k polievkam na kyslo alebo samostatne ako vynikajúce pohostenie pre návštevy k vínu. 700 gramov hladkej múky extra špeciál 0021 gramov čerstvého droždia1...

Francúzske zemiaky s pikantnou údenou madarskou klobásou

Francúzske zemiaky s pikantnou údenou madarskou klobásou

Francúzske zemiaky s pikantnou údenou madarskou klobásou Receptov na francúzske zemiaky je nespočetné množstvo, u nás doma sa robia s domácou údenou pikantnou klobásou, s veľa kyslej smotany, cibuľou, vajcami na tvrdo a zemiakmi. 1000 gramov v šupke uvarených...

Domáca kysnutá žemľová knedľa

Domáca kysnutá žemľová knedľa

Domáca kysnutá žemľová knedľa Vynikajúca príloha k pečenej kačke s kapustou, k rôznym pečeným mäsám na šťave, k zeleninovým a hubovým omáčkam 500 gramov polohrubej múky15 gramov čerstvého droždia1 lyžička cukru kryštál1 l lyžička soli370 ml vlažného mlieka1 vajce200...

Jednoduché oškvarkové pagáčiky s odloženým kysnutím v chladničke

Jednoduché oškvarkové pagáčiky s odloženým kysnutím v chladničke

Jednoduché oškvarkové pagáčiky s odloženým kysnutím v chladničke Výborný recept na oškvarkové pagáčiky, kysnú cez noc v chladničke, netreba ich prekladať a predsa sú ako lístkové, sú jednoduché a rýchlo hotové. cesto: 500 gramov hladkej múky extra špeciál 00400 ml...

Kvásková knedľa parená

Kvásková knedľa parená

Kvásková knedľa parená Kvásková knedľa je veľmi chutná pre každého, ale je priam požehnaním pre tých, ktorí nemôžu z akejkoľvek príčiny kysnuté jedlá s čerstvým droždím Rozkvas:3 polievkové lyžice aktívneho bieleho kvásku75 gramov bielej chlebovej múky T 65075 gramov...

Podeľ sa s nami o svoje recepty!