Čerstvý TUNIAK NA PANVICI – ako STEAK
Čerstvý TUNIAK NA PANVICI - ako STEAK Ak sa zastavíte na rybom trhu v ZADARE (alebo inde) - skúste TUNIAKA 0,5 kg flákota tuniaka (to je na dve porcie)2 PL maslasoľ (čierne korenie)4 stredne veľké zemiaky Zemiaky očistíme, nakrájame na hrubšie mesiačiky (z jedného...
Luxusný LOSOS (pripraví aj nekuchár, nevodič, nefajčiar)
Luxusný LOSOS (pripraví aj nekuchár, nevodič, nefajčiar) Čistá práca je 5 minút, ale potom treba čakať 48 hodín, no je to super recept - losos 1 filet ZBAVENÝ KOŽE (cca 1 kg)- kvalitné korenie na ryby (dobré a jemné)- 1 kg cukor- 1 kg morská soľ Lososa zbavíme kože a...
Tuniakovo zeleninové fašírky pečené v rúre na plechu + hráškové pyré
Tuniakovo zeleninové fašírky pečené v rúre na plechu + hráškové pyré Fašírky môže byť šťavnatá, mäsitá a napriek tomu môže byť v "šuplíku" moderná zdravá gastronómia. FAŠÍRKY:2 konzervy tuniaka v olivovom oleji alebo vo vlastnej stave2 menšie nadrobno nakrájané...
Lososové rizoto
Lososové rizoto Ľahká, časovo nenáročná a zdravá bašta. 1/2 kg filet z lososa - čerstvý je lepší (ale môže byť aj mrazený,)3 hrnčeky guľatej ryže1 ks stredne veľká cibuľa2-3 dl bieleho vína2 ks zeleninový bujón (ak nemáme poruke vývar,)1 dl jedlý olej2 pol. lyžice...
Domáce rybie prsty
Domáce rybie prsty Najlepšie rybie prsty sú ozajstného mäsa a nie zo separátu. filety z akejkoľvek obľúbenej ryby . (tu je použitá Treska)soľtrojobal:hladká múkavyšľahané 2-3 vajíčka + 2 štipky solistrúhanka Z rybích filiet narežeme "prsty". Osoľte ich - nebojte sa,...
Losos na masle a bylinkách
Losos na masle a bylinkách Recept na lososa, ktorý zvládne skutočne každý - toto nie je žiadne umenie, aj keĎ to tak na prvý pohľad vyzerá. flákota z lososa - najlepšie s kožou (kusisko)50 g maslakorenie na rybysoľzemiaky (brambory)mrkva Maslo necháme rozpustiť na...
Pstruh na chorvátsky spôsob
Pstruh na chorvátsky spôsob Na jednej dovolenke v chorvátsku sme bývali u profesionálneho kuchára. Naučil ma pripraviť rybu na ten ich spôsob. U mňa je to zatial ryba číslo jeden. 2 pstruhy (v Chorvátsku to boli Branciny a Orada, alebo iné podobné ryby)2-3 strúčiky...
Tuniaková ryža
Tuniaková ryža Ryža s tuniakom a kukuricou 2 hrnčeky ryževodakonzerva tuniaka (cca 150 g)konzerva kukurice Vo vode uvaríme klasicky ryžu domäkka.Tuniaka aj kukuricu odkvapkáme a pridáme k teplej ryži.Môže sa podávať teplé aj studené.
Amur na česneku s bramborem a dušenou zeleninou
Amur na česneku s bramborem a dušenou zeleninou Ryba aspon 3x za týžden. 150 g zemiakov (150 g amura, 20 g hladkej múky, 1 kávová lyžička panenského olivového oleja, podľa chuti sladká paprika, cesnak, 100 g brokolice, 100 g mrkvy) Opláchnuté porcie amura potrieme...
Losos v pare so zeleninou
Losos v pare so zeleninou Zepter -Varenie v pare je skvelá metóda. Pri príprave jedla uchováte maximum živín a čerstvej chuti použitých prísad! 4 čerstvé filety z lososa4 klinčeky5 cm čerstvého zázvoru3 polievkové lyžice sójovej omáčky4 polievkové lyžice cukručerstvo...
Bylinková makrela
Bylinková makrela Bylinková makrela výborná počas leta MakrelySoľBiele korenie4 vetvičky rozmarínu4 vetvičky tymianu4 lyžice citrónovej šťavyCitrón/limetka6 strúčikov cesnakuBazalkaMaslo Spravíme si bylinkové maslo – zmäknuté maslo šľaháme s bielym korením, pridáme...
Frikasé z morského ostrieža
Frikasé z morského ostrieža samozrejme môžete použiť aj inú rybu. 2 PL masla1 stredne veľká cibuľapetržlenová vňať z 3-4 rastlín250 ml vývaru250 ml smotany na šľahanie1 čl domácej vegety (alebo korenie na ryby)2-3 filety vykosteného morského ostrieža (alebo inej...