Šťavnatý losos na masle so zeleninou
Šťavnatý losos na masle so zeleninou Zdravá večera, kvalitný obed losos (optimálne cca 300 gramový kus rozkrojený na dva kusy po dĺžke)maslo (zhruba 1,5 PL na mnpžstvo)2 mrkvičkymalá konzerva kukurice Bonduellenejaký tvrdý syr (stačí málo ako dva prsty)soľ Na panvicu...
Čerstvý TUNIAK NA PANVICI – ako STEAK
Čerstvý TUNIAK NA PANVICI - ako STEAK Ak sa zastavíte na rybom trhu v ZADARE (alebo inde) - skúste TUNIAKA 0,5 kg flákota tuniaka (to je na dve porcie)2 PL maslasoľ (čierne korenie)4 stredne veľké zemiaky Zemiaky očistíme, nakrájame na hrubšie mesiačiky (z jedného...
Luxusný LOSOS (pripraví aj nekuchár, nevodič, nefajčiar)
Luxusný LOSOS (pripraví aj nekuchár, nevodič, nefajčiar) Čistá práca je 5 minút, ale potom treba čakať 48 hodín, no je to super recept - losos 1 filet ZBAVENÝ KOŽE (cca 1 kg)- kvalitné korenie na ryby (dobré a jemné)- 1 kg cukor- 1 kg morská soľ Lososa zbavíme kože a...
Tuniakovo zeleninové fašírky pečené v rúre na plechu + hráškové pyré
Tuniakovo zeleninové fašírky pečené v rúre na plechu + hráškové pyré Fašírky môže byť šťavnatá, mäsitá a napriek tomu môže byť v "šuplíku" moderná zdravá gastronómia. FAŠÍRKY:2 konzervy tuniaka v olivovom oleji alebo vo vlastnej stave2 menšie nadrobno nakrájané...
Lososové rizoto
Lososové rizoto Ľahká, časovo nenáročná a zdravá bašta. 1/2 kg filet z lososa - čerstvý je lepší (ale môže byť aj mrazený,)3 hrnčeky guľatej ryže1 ks stredne veľká cibuľa2-3 dl bieleho vína2 ks zeleninový bujón (ak nemáme poruke vývar,)1 dl jedlý olej2 pol. lyžice...
Domáce rybie prsty
Domáce rybie prsty Najlepšie rybie prsty sú ozajstného mäsa a nie zo separátu. filety z akejkoľvek obľúbenej ryby . (tu je použitá Treska)soľtrojobal:hladká múkavyšľahané 2-3 vajíčka + 2 štipky solistrúhanka Z rybích filiet narežeme "prsty". Osoľte ich - nebojte sa,...
Losos na masle a bylinkách
Losos na masle a bylinkách Recept na lososa, ktorý zvládne skutočne každý - toto nie je žiadne umenie, aj keĎ to tak na prvý pohľad vyzerá. flákota z lososa - najlepšie s kožou (kusisko)50 g maslakorenie na rybysoľzemiaky (brambory)mrkva Maslo necháme rozpustiť na...
Pstruh na chorvátsky spôsob
Pstruh na chorvátsky spôsob Na jednej dovolenke v chorvátsku sme bývali u profesionálneho kuchára. Naučil ma pripraviť rybu na ten ich spôsob. U mňa je to zatial ryba číslo jeden. 2 pstruhy (v Chorvátsku to boli Branciny a Orada, alebo iné podobné ryby)2-3 strúčiky...
Losos na masle so sladkými kalerábovými rezancami.
Losos na masle so sladkými kalerábovými rezancami. Kapor to nie je (našťastie), ale ako ryba na Vianoce poslúži dokonale. - flákota lososa (na porciu podľa apetítu)- 50-80g maslo- smelo soli medzi prstyRezance:- 1 stredný kaleráb na porciu- cca 2 PL masla (alebo...
Pstruh na grile
Pstruh na grile pozor aby kostička nezabehla 🙂 417 g chladeného pstruha (2ks,)korenie na ryby4 PL oleja2 strúčiky cesnakušťavu z polovičky menšieho citronatrošku vegety (zeleninová obloha,)pol kg zemiakov pstruha si umyjeme, do oleja zamiešame korenie na rybu,...
Losos na štýl francúzskych zemiakov
Losos na štýl francúzskych zemiakov Toto rozhodne nie sú francúzske zemiaky, ako ich poznajú francúzi. Toto je slovenská verzia francúzskych zemiakov upravená pre LOSOS-a 1 kg zemiakov uvarených v šupkecca 700-800g losos (2 kusy z LIDL-a)hrsť kôpru5 vajíčok na...
Šalát á la treska v majonéze
Šalát á la treska v majonéze Pstruha je na to škoda, ale je to s ním vynikajúce. 400-500 g ryba2-3 stredne veľké mrkvy4-5 ks zavárané uhorky1 väčšia cibulacca 2 dl majonézy1 citrón1 kopcovitá PL cukru3 dl octu 3 dl vody a 3 d octu (toho, čo je v ingredienciách)...