Zapekané šunkové fliačky so syrovo – smotanovou zálievkou

Zapekané šunkové fliačky so syrovo – smotanovou zálievkou

Zapekané šunkové fliačky so syrovo - smotanovou zálievkou Fliačky so šunkou sú veľmi chutným a lacným rýchlym sýtym jedlom, ktoré možno rôzne vylepšiť, nám chutia práve tieto z domácich fliačkov. Cesto:200 gramov polohrubej múky2 vajciaZálievka:250 ml hustej kyslej...

Bryndzové halušky (po liptovsky)

Bryndzové halušky (po liptovsky)

Bryndzové halušky (po liptovsky) Najdôležitejšie je daľ dobrý pomer múk - jeden druh nestačí) 1 kg očistených SUROVÝCH zemiakov150-200 gramov bryndze2 PL gramov kyslej smotany1 PL smotany na šľahanieúdená slanina150 g hladkej múky100 g polohrubej múky200 g hrubej...

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara Špagety po uhliarsky - rýchle, dobré, so slaninou a vajíčkom Pre 2 osoby:200 g špagiet1 cibuľa1 zarovnaná PL masti50 g prerastená oravská slanina (alebo šunka)40 g nastrúhaný syr Parmezán50 ml smotana2 vajciasoľkorenie podľa chuti Špagety uvaríme v...

Čína ala evita

Čína ala evita

Čína ala evita milujem cestoviny nielen preto, že sa dajú urobiť na milion spôsobov ale aj preto, že jedlá sú hotové doslova do pár minút 🙂 množstvo surovín pre 2 dospelé osoby:pol balíka cestovín1 menšie kuracie prsíčko (120g,)1 mrkvu1/2 petržlenu1/2 kalerábu1 jarnú...

Cestoviny tuniakovo-olivové

Cestoviny tuniakovo-olivové

Cestoviny tuniakovo-olivové 250 g cestovinysoľolivový olej100 g maslocitrónová šťava1,5 dl smotana na šľahanie200 g tuniak v oleji120 g zelené olivymleté čierne koreniepažitkaČas prípravy: 15 min. Cestoviny uvaríme v osolenej vode aldente a pokvapkáme olivovým...

Zapekané cestoviny

Zapekané cestoviny

Zapekané cestoviny Zapekané cestoviny so syrom, šunkou, kuracím mäsom alebo zeleninou 250 g surových cestovín – napr. špirály100 g tvrdý syr - nastrúhaný50 g šunky - nakrájanej150 g šampiňóny – očistené a nakrájané na plátky150 g kuracie prsia – nakrájané na rezance...

Originálne bazalkové PESTO (Pesto Genovese)

Originálne bazalkové PESTO (Pesto Genovese)

Originálne bazalkové PESTO (Pesto Genovese) Talianska filozofia ochucovania cestovín hovorí o tom, že cestovín má byť veľa a ochucovadla málo. Na Slovensku cestoviny plávajú v omáčkach. Tento recept na pesto Vám asi ozrejmí, prečo Taliani tak milujú cestoviny. 2 hrste...

Makové špecle (nie, nie šúlance)

Makové špecle (nie, nie šúlance)

Makové špecle (nie, nie šúlance) Rýchlovka, ktorej príprava Vám zaberie 15 minút času a stihnete sa pritom ešte aj prezliecť, keď prídete z práce. 500 g vaječné cestoviny - špecle (LIDL)100 g mletý mak100 g kryštál cukor100 g maslošípkový lekvár Cestou z práce za...

Kalkýš (Keltýš, Birač)

Kalkýš (Keltýš, Birač)

Kalkýš (Keltýš, Birač) Neuveriteľný zdroj vitamínov. Napriek tomu, že je to zdravé, je to aj sladká ňamka. Lokálna špacialita. 1 pohár raže (250 ml)1 pohár pšenice650 gramov hrubej múky Raž a pšenicu preberieme, zalejeme vlažnou vodou a necháme (najlepšie cez noc)...

Cestoviny s bazalkovou omáčkou

Cestoviny s bazalkovou omáčkou Cestovinky trocha netradične,hlavne pre tých čo majú radi bylinky Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.Pažítku, petržlen, bazalku umyjeme a nasekáme nadrobno.Vo veľkej šalátovej...

Pikantné cestoviny s tuniakom

Pikantné cestoviny s tuniakom Taká vysokoškolská internátna gastronómia. 1 balík cestovín-rúrok (nemusia však byť, 2 lyžice olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 200g tuniaka v oleji, 50g ančovičiek, 2 posekané čili papričky, 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate, soľ,...

Kolienkový šalát so šošovicou

Kolienkový šalát so šošovicou Recepty nielen pre vegetariánov. (Karin) 1 strúčik cesnaku (15g šošovice, 1 bobkový list, 3 polievkové lyžice balzamového octu, 2 polievkové lyžice sójovej omáčky, soľ a čierne korenie, tymian, 4 polievkové lyžice olivového oleja, 2...

Podeľ sa s nami o svoje recepty!