Pečená domáca sliepka varená v slepačej polievke

Pečená domáca sliepka varená v slepačej polievke

Pečená domáca sliepka varená v slepačej polievke Z domácej sliepky varenej v slepačej polievke môžeme pripraviť veľmi chutný druhý hlavný chod, ked ju ešte upečieme. 2000 gramov domácej sliepky200 gramov čerstvého masladomáci slepačí vývar podľa potreby Domácu sliepku...

Kurča pečené na slanine

Kurča pečené na slanine

Kurča pečené na slanine 1 očistené kurča vcelku150 g údenej slaniny100 g maslasoľ (paprika, koreniny podľa chuti)2,5 dl vody 50 g slaninky použijeme na prešpikovanie kuracích pŕs. Zostávajúcu slaninu narežeme na plátky a každý plátok z boku narežeme na pásiky tak, aby...

Pomaly pečená kačka takmer bez práce

Pomaly pečená kačka takmer bez práce

Pomaly pečená kačka takmer bez práce Recept na veľmi chutnú pomaly pečenú kačku takmer bez práce, ktorá má šťavnaté mäkkučké mäsíčko ako masielko a do chrumkava vypečenú kožičku. 1 kačkacca 2500 gramovsoľ podľa chuti Kuchynsky upravenú kačku dočistíme od zvyškov...

Kuracia pečeň v husacej masti

Kuracia pečeň v husacej masti

Kuracia pečeň v husacej masti Tento recept výborne poslúži tým, ktorí majú na chlebe oveľa radšej plátky upečenej pečene s husacou masťou, než rozotretú akúkoľvek pečeňovú paštétu. 500 gramov kuracej pečene300 gramov husacej masti Najprv očistíme pečeň - játra,...

Kuracie stehná v jemnej vínovo – smotanovej omáčke so šampiňónmi

Kuracie stehná v jemnej vínovo – smotanovej omáčke so šampiňónmi

Kuracie stehná v jemnej vínovo – smotanovej omáčke so šampiňónmi Recept na veľmi chutné šťavnaté kuracie stehná v jemnej vínovo - smotanovej omáčke so šampiňónmi. 2 kusy kuracích stehien250 gramov čerstvých šampiňónov1 veľká cibuľa2 strúčiky cesnaku2 vetvičky...

Neskutočne šťavnaté pečené kačacie prsia

Neskutočne šťavnaté pečené kačacie prsia

Neskutočne šťavnaté pečené kačacie prsia Rýchlovka a neskutočne jemná úprava kačacej flákoty kačacie prsia aj s kožousoľ Zapneme rúru a nastavíme teplotu 200 stupňov (použijeme o chvíľu)Kačacie prsia na strane kožky nakrojíme na šachovnicu. Dávajte pozor, aby ste...

Zlatá slepačia polievka – Goldene joich – židovský penicilín

Zlatá slepačia polievka – Goldene joich – židovský penicilín

Zlatá slepačia polievka – Goldene joich – židovský penicilín Ide o skvost tradičnej židovskej kuchyne, túto polievku ma naučil variť osobne jeden židovský šéfkuchár svojou technologiou, recept pridávam s jeho láskavým súhlasom a zároveň mu vyslovujem moje podakovanie...

Morčacie stehno horné na zeleninke glazovanej na pomarančoch

Morčacie stehno horné na zeleninke glazovanej na pomarančoch

Morčacie stehno horné na zeleninke glazovanej na pomarančoch dusené pečené stehno a k tomu zvieža zelenina na pomaranči - skúste a neoľutujete. 1 horné morčacie stehno (môže byť aj s kosťou)1/2 litra vývaru (môže byť aj z bujóna)2-3 strúčiky cesnaku1 čl obľúbeného...

Sviatočná nedeľná polievka z perličky

Sviatočná nedeľná polievka z perličky

Sviatočná nedeľná polievka z perličky Vynikajúca voňavá sviatočná polievka zo sliepky domácej perličky, perlička je u nás menej známa, avšak už dávno hojne chovaná domestikovaná hydina, ktorá pochádza pôvodne z Afriky. 1 perlička z domáceho chovu o váhe 1200 gramov4...

Pečený kohút

Pečený kohút

Pečený kohút Recept na veľmi chutné sviatočné jedlo pripravené z domáceho kohúta. 2 000 gramov domáceho kohúta /prsia s krídlovou kosťou a stehno/100 ml vývaru z domáceho kohúta3 lyžice slnečnicovéhooleja Domáceho kohúta kuchynsky upravíme a uvaríme temer do mäkka v...

Kuracia pečeň na smotane s haluškami

Kuracia pečeň na smotane s haluškami

Kuracia pečeň na smotane s haluškami Kuracia pečeň obsahuje veľa železa, kyseliny listovej a zinku, takže je vhodná najmä pre ľudí, ktorí jedia málo mäsa. Tieto živiny totiž pomáhajú pri tvorbe červených krviniek. 500 g kuracej pečene2 dl vývaru100 ml kyslá smotany +...

ECHT pomaly pečená hus

ECHT pomaly pečená hus

ECHT pomaly pečená hus Nech je akákoľvek veľká, štyria ju spucujú až na kosť. 1 hus (ideálne nad 4 kg)1,5 - 2 PL soliKYSLÁ KAPUSTA NA SLADKO:1 väčšia cibuľatrojnásobné množstvo kyslej kapusty (aj s trochou šťavy samozrejme)2-3 PL medu Hus je najlepšia aspoň 2 hodiny...

Podeľ sa s nami o svoje recepty!