Pikantný domáci kečup

Pikantný domáci kečup

Pikantný domáci kečup Niekoľko rokov robím pikantný domáci kečup z paradajok, ktorý nám doma veľmi chutí a tento recept sa mi veľmi osvedčil 2000 gramov čerstvých paradajok250 gramov kyslejších neošúpaných jabĺk250 gramov cibule1 čerstvá feferonka1 lyžica sladkej...

Pestrá chrumkavá čalamáda bez sterilitácie

Pestrá chrumkavá čalamáda bez sterilitácie

Pestrá chrumkavá čalamáda bez sterilitácie Máte radi chrumavú pestrú čalamádu a nechce sa Vám sterilizovať? Vyskúšajte tento spoľahlivý recept a budete rovnako nadšení ako mnohí so mnou 🙂 2000 gramov bielej hlávkovej kapusty1000 gramov rôznofarebnej čerstvej...

Domáca kvasená kapusta do pohárov

Domáca kvasená kapusta do pohárov

Domáca kvasená kapusta do pohárov Nie každý má možnosť kvasiť doma kapustu v sudoch alebo kúpiť kvasenú kapustu na trhu. Táto kapusta sa dá však úspešne pripraviť do pohárov aj v panelákovom byte a môže byť doma kedykoľvek v špajzi vždy po ruke. 1000 gramov čerstvej...

Moje zavárané vlašské orechy

Moje zavárané vlašské orechy

Moje zavárané vlašské orechy Čo robiť, ked potrebujeme uskladniť na dlhšiu dobu orechy? Kedysi som ich dávala do mrazáku, teraz to robím podľa tohoto spoľahlivého receptu už niekoľko rokov, a nielen orechy, ale i mandle, lieskové oriešky a iné. 1000 gramov vlašských...

Erős Pista – domácí pálivý paprikový krém

Erős Pista – domácí pálivý paprikový krém

Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém Netreba kupovať pálivé paprikové krémy s konzervantami a umelinami, ked si oveľa lepší dokážete ľahko pripraviť Vy sami doma z čerstvých surovín. 150 gramov čerstvej dlhej červenej pálivej papriky alebo čerstvých feferoniek150...

Domáci ríbezľový lekvár (alebo aj džem)

Domáci ríbezľový lekvár (alebo aj džem)

Domáci ríbezľový lekvár (alebo aj džem) Svieži červený lekvár na čerstvom maslovom chlebe ? Ani mäsožravez mu neodolá. 1 kg ríbezlí (samozrejme môžete ho spraviť viac)1 kg kr. cukor Ríbezle odstopkujeme, umyjeme, pridáme cukor (1:1) a popučíme ich pučidlom.Dáme ho...

Marhuľový lekvár

Marhuľový lekvár

Marhuľový lekvár 3000 gramov marhúľ - čistá váha po úprave 700 gramov cukru kryštál na 1000 gramov čistej váhy upravených marhúľ 3000 gramov marhúľ - čistá váha po úprave700 gramov cukru kryštál na 1000 gramov čistej váhy upravených marhúľ Čerstvo obrané zrelé...

Marhuľový lekvár bez konzervantov

Marhuľový lekvár bez konzervantov

Marhuľový lekvár bez konzervantov Niet nad vlastný domáci lekvár z čerstvo obraných marhúľ, žiaden z obchodu sa mu nikdy nevyrovná. 3000 gramov marhúľ700 až 1000 gramov cukru kryštál na 1000 gramov čistej váhy odkôstkovaných marhúľ Čerstvo obrané zrelé nepoškodené...

Jahodový džem od maminky

Jahodový džem od maminky

  Jahodový džem od maminky Jahodový džem na čerstvom maslovom chlebíku ... perfektné raňajky 1 kg očistených umytých jahôd400 g kr. cukru Záleží od Vás, aký džem chcete spraviť. Hustejší na plnenie do buchiet, alebo redší na natieranie na chleba. S kúskami jahôd,...

Jablkové čatni s čili

Jablkové čatni s čili

Jablkové čatni s čili Ovocné lečo - aj tak by sa to dalo nazvať 🙂 2 väčšia jablká1-2 PL kr. cukorštipka soličili podľa chuti Jablká olúpeme a nakrájame na malé kocky.Dáme do hrnca a posypeme cukrom (podľa chuti a podľa kyslosti jabĺk. Čatní má byť naozaj sladké aj...

Krásny hustý domáci žihľavový med

Krásny hustý domáci žihľavový med

  Krásny hustý domáci žihľavový med Okrem toho, že je dobrý, je aj liečivý. Pozitívne pôsobí na krvný obraz, podporuje tvorbu červených krviniek. 100 g žihľavových končekov (posledné 3 poschodia lístkov)1 kg cukru1,5 l vody3 citróny Žihľavu zbierame po daždi,...

Hustý púpavový med

Hustý púpavový med

Hustý púpavový med Med je produktom včiel, to všetci vieme, toto je ale domáci púpavový med vyrobený dvojnohými včielkami 🙂 400 kvetov rozkvitnutej púpavy3 citróny1,5 litra studenej vody1,5 kg kr. cukor Kvety púpavy zbierame po daždi, alebo na mieste, kde sa nepráši...

Podeľ sa s nami o svoje recepty!