
Chlebové fondue
Na zimu sa treba dobre najesť
Ingrediencie
- 2 okrúhle chleby menšie
- Plnka:
- 1 veľká pochúťková smotana 375 g
- 1 Karička v črievku XXL
- 1 zväzok zelenej cibuľky
- 4-5 strúčikov cesnaku
- 1 paprika – červená alebo oranžová kvôli farbe
- trochu vegety
- nastrúhať – tvrdé syry – údený a Nivu asi 20 dkg, 10 dkg
- maslo
Inštrukcie
-
Z chleba odkrojíme vrch, stred vydlabeme a vnútro pokvapkáme maslom.
-
Pripravíme plnku z horeuvedených surovín a rozdelíme do dvoch chlebov navrch nastrúhame ešte trochu údeného syra .
-
Takto naplnené chleby prikryjeme odkrojeným vrchom, dáme na plech, striedky poukladáme na plech okolo chleba , pokvapkáme maslom a dáme do rúry na 10 – 15 minút zapiecť.
-
Po zapečení chleby vyberieme, preložíme na drevený lopár, poukladáme pripečené striedky (aj nakrájaný vrch) a konzumujeme.