Go Back
Vytlačiť

Chlebové fondue

Na zimu sa treba dobre najesť

Ingrediencie

  • 2 okrúhle chleby menšie
  • Plnka:
  • 1 veľká pochúťková smotana 375 g
  • 1 Karička v črievku XXL
  • 1 zväzok zelenej cibuľky
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 1 paprika – červená alebo oranžová kvôli farbe
  • trochu vegety
  • nastrúhať – tvrdé syry – údený a Nivu asi 20 dkg, 10 dkg
  • maslo

Inštrukcie

  1. Z chleba odkrojíme vrch, stred vydlabeme a vnútro pokvapkáme maslom.
  2. Pripravíme plnku z horeuvedených surovín a rozdelíme do dvoch chlebov navrch nastrúhame ešte trochu údeného syra .
  3. Takto naplnené chleby prikryjeme odkrojeným vrchom, dáme na plech, striedky poukladáme na plech okolo chleba , pokvapkáme maslom a dáme do rúry na 10 – 15 minút zapiecť.
  4. Po zapečení chleby vyberieme, preložíme na drevený lopár, poukladáme pripečené striedky (aj nakrájaný vrch) a konzumujeme.