Losos v pare so zeleninou
Zepter -Varenie v pare je skvelá metóda. Pri príprave jedla uchováte maximum živín a čerstvej chuti použitých prísad!
Ingrediencie
- 4 čerstvé filety z lososa
- 4 klinčeky
- 5 cm čerstvého zázvoru
- 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 4 polievkové lyžice cukru
- čerstvo mleté čierne korenie
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 mrkvy
- 4 jarné cibule a 4 šalotky
- 2 červenej papriky a 2 žltej papriky
- červená chilli paprička
- 300 g bielej ryže
Inštrukcie
-
Doba prípravy: 10 minút
-
Doba tepelnej úpravy: 5 + 15 minút
-
Do nádoby TF-058-20, v ktorej je maximálne 30 cl vody, vložte systém parných košíkov, pridajte ryžu, uzatvorte nádobu pokrievkou Syncro-Clik ® TF-420-20 a varte v pare po dobu 10 minút, potom otvorte a dajte bokom .
-
Rybu posypte nasekanou cibuľou a zázvorom.
-
Zmiešajte sójovú omáčku, cukor, čierne korenie (množstvo podľa chuti) a olivový olej a touto zmesou rybu prelejte.
-
Do nádoby s vodou vložte systém parných košíkov, pridajte rybu, uzatvorte nádobu pokrievkou Syncro-Clik ® TF-420-20 a varte v pare 5 minút.
-
Červenú a žltú papriku, karotku, jarnú cibuľku a chilli papriku nakrájajte na kolieska. Otvorte nádobu a pridajte k rybe nakrájanú zeleninu.
-
Nádobu opäť uzavrite a nechajte pokrm variť v pare 15 minút.
-
Podávajte s varenou bielou ryžou.