Go Back
Vytlačiť

Losos v pare so zeleninou

Zepter -Varenie v pare je skvelá metóda. Pri príprave jedla uchováte maximum živín a čerstvej chuti použitých prísad!

Ingrediencie

  • 4 čerstvé filety z lososa
  • 4 klinčeky
  • 5 cm čerstvého zázvoru
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 mrkvy
  • 4 jarné cibule a 4 šalotky
  • 2 červenej papriky a 2 žltej papriky
  • červená chilli paprička
  • 300 g bielej ryže

Inštrukcie

  1. Doba prípravy: 10 minút
  2. Doba tepelnej úpravy: 5 + 15 minút
  3. Do nádoby TF-058-20, v ktorej je maximálne 30 cl vody, vložte systém parných košíkov, pridajte ryžu, uzatvorte nádobu pokrievkou Syncro-Clik ® TF-420-20 a varte v pare po dobu 10 minút, potom otvorte a dajte bokom .
  4. Rybu posypte nasekanou cibuľou a zázvorom.
  5. Zmiešajte sójovú omáčku, cukor, čierne korenie (množstvo podľa chuti) a olivový olej a touto zmesou rybu prelejte.
  6. Do nádoby s vodou vložte systém parných košíkov, pridajte rybu, uzatvorte nádobu pokrievkou Syncro-Clik ® TF-420-20 a varte v pare 5 minút.
  7. Červenú a žltú papriku, karotku, jarnú cibuľku a chilli papriku nakrájajte na kolieska. Otvorte nádobu a pridajte k rybe nakrájanú zeleninu.
  8. Nádobu opäť uzavrite a nechajte pokrm variť v pare 15 minút.
  9. Podávajte s varenou bielou ryžou.