Chilli po argentínsky
Chilli po argentínsky - variácia k Chilli con carne
Ingrediencie
  • 200 g fazuľa
  • 1 l hovädzí vývar
  • 300 g hovädzie mäso - mleté močing, alebo pokrájané na rezančeky
  • 1/4 l paradajková šťava
  • 125 g pokrájaná slanina
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 PL olej
  • 1 nadrobno pokrájaný pór
  • 2 nadrobno pokrájané zelerové vňate
  • 2 nadrobno pokrájané mrkvy
  • 1 malý paradajkový pretlak
  • 2 dl červené víno
  • po štipke:
  • mletá červená paprika
  • oregano
  • tymián
  • čierne mleté korenie
  • rasca
  • 1 PL chilli prášok alebo 1 posekaná červená chilli paprička
  • 10 guličiek čierne korenie
  • 5 guličiek nové korenie
  • 1 ČL soľ
Inštrukcie
  1. Fazuľu namočíme do vlažnej vody na 6-8 hodín. Scedíme.
  2. Na panvičke opražíme slaninu, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, opražíme.
  3. Potom pridáme mäso. Miešame, kým mäso nie je opečené zo všetkých strán (treba dobre miešať, aby sa mäso nezlepilo). Mäso vyberieme, na panvičku prilejeme olej, dáme na ňu pór, zelerovú vňať a mrkvu.
  4. Pražíme spolu, kým zelenina nezmäkne – môžeme podliať troškou vody.
  5. Mäso vložíme do veľkého hrnca, pridáme fazuľu, koreniny a zalejeme vývarom. Varíme asi 1 a 1/2 hodiny.
  6. Pridáme paradajkovú šťavu, pretlak, zeleninu, víno a varíme ešte asi hodinu, kým nie je mäso aj fazuľa mäkké.
  7. Podávame s ryžou alebo s čerstvým chlebom.