-
Fazuľu namočíme do vlažnej vody na 6-8 hodín. Scedíme.
-
Na panvičke opražíme slaninu, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, opražíme.
-
Potom pridáme mäso. Miešame, kým mäso nie je opečené zo všetkých strán (treba dobre miešať, aby sa mäso nezlepilo). Mäso vyberieme, na panvičku prilejeme olej, dáme na ňu pór, zelerovú vňať a mrkvu.
-
Pražíme spolu, kým zelenina nezmäkne – môžeme podliať troškou vody.
-
Mäso vložíme do veľkého hrnca, pridáme fazuľu, koreniny a zalejeme vývarom. Varíme asi 1 a 1/2 hodiny.
-
Pridáme paradajkovú šťavu, pretlak, zeleninu, víno a varíme ešte asi hodinu, kým nie je mäso aj fazuľa mäkké.
-
Podávame s ryžou alebo s čerstvým chlebom.