Hovädzie na horčici s domácou knedlou
keď sa povie "hovädzie", väčšina ľudí si predstaví guláš 🙂 tentokrát to guláš nebude 🙂
Ingrediencie
- 550 g hovädzej hrude bez kosti
- 3 PL francúzskej horčice
- 100 ml smotany na varenie
- 1 veľkú cibuľku
- 2 strúčiky cesnaku
- čierne mleté korenie majoránka, čerstvá vňať petržlenu
- na knedlu potrebujeme:
- 400 g preosiatej polohrubej múky
- 1 vajíčko
- 2 dl vlažného mlieka
- štipku soli 1 KL cukru, 1 kocku droždia
Inštrukcie
-
Nakrájame si cibuľku na jemno a speníme ju na oleji, pridáme na plátky nakrájané hovädzie mäso, najprv sprudka orestujeme, potom stiahneme plameň a restujeme, kým mäso nepustí trošku šťavy, pridáme horčicu, koreniny, vegetu a zalejeme to vriacou vodou, aby bolo mäso ponorené, prikryjeme a dusíme do mäkka na miernejšom plameni.
-
Keď je mäso mäkké (varím tak aby sa pri žutí doslova rozpadávalo, mám to tak rada) vyberieme ho do misky, vzniknutú omáčku rozmixujeme do hladka, pridáme smotanu, necháme prevrieť a podávame to s kysnutou knedlou na pare.
-
Postup na knedlu - urobíme si kvások (do vlažného mlieka pridáme cukor a rozmrvíme droždie, prikryjeme a počkáme, kým sa kvások napučí),vzniknutý kvások s mliekom potom primiešame k ostatným surovinám a vypracujeme vláčne cesto, odložíme do misky, prikryjeme a dáme na pol hodinku kysnúť do tepla.
-
Po vykysnutí ešte premiesime, rozdelíme na dve polovičky, vypracujeme 2ks knedlí, necháme ešte 10 minút odpočívať prikryté aby ešte knedla podkysla a potom paríme v paráku 20 minút