Go Back
Vytlačiť

Hovädzie na horčici s domácou knedlou

keď sa povie "hovädzie", väčšina ľudí si predstaví guláš :) tentokrát to guláš nebude :)

Ingrediencie

  • 550 g hovädzej hrude bez kosti
  • 3 PL francúzskej horčice
  • 100 ml smotany na varenie
  • 1 veľkú cibuľku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čierne mleté korenie majoránka, čerstvá vňať petržlenu
  • na knedlu potrebujeme:
  • 400 g preosiatej polohrubej múky
  • 1 vajíčko
  • 2 dl vlažného mlieka
  • štipku soli 1 KL cukru, 1 kocku droždia

Inštrukcie

  1. Nakrájame si cibuľku na jemno a speníme ju na oleji, pridáme na plátky nakrájané hovädzie mäso, najprv sprudka orestujeme, potom stiahneme plameň a restujeme, kým mäso nepustí trošku šťavy, pridáme horčicu, koreniny, vegetu a zalejeme to vriacou vodou, aby bolo mäso ponorené, prikryjeme a dusíme do mäkka na miernejšom plameni.
  2. Keď je mäso mäkké (varím tak aby sa pri žutí doslova rozpadávalo, mám to tak rada) vyberieme ho do misky, vzniknutú omáčku rozmixujeme do hladka, pridáme smotanu, necháme prevrieť a podávame to s kysnutou knedlou na pare.
  3. Postup na knedlu - urobíme si kvások (do vlažného mlieka pridáme cukor a rozmrvíme droždie, prikryjeme a počkáme, kým sa kvások napučí),vzniknutý kvások s mliekom potom primiešame k ostatným surovinám a vypracujeme vláčne cesto, odložíme do misky, prikryjeme a dáme na pol hodinku kysnúť do tepla.
  4. Po vykysnutí ešte premiesime, rozdelíme na dve polovičky, vypracujeme 2ks knedlí, necháme ešte 10 minút odpočívať prikryté aby ešte knedla podkysla a potom paríme v paráku 20 minút