Albondigas - španielske hovädzie guľky.
Bistro SMARTFOOD - škola varenia, ktorú vedie Peter Kulhány vyprodukuje aj takéto doslova gurmánske skvosty.
Ingrediencie
  • 1 kg hovädzie mäso kľudne aj stehno
  • 2 ks cibuľa
  • 2-3 strúčiky rozpučeného cesnaku
  • 2 PL strúhanka
  • 100 g syr Cheddar dá sa kúpiť v LIDL
  • 2 vajíčka
  • 1 čl soľ
  • štipka mletého čierneho korenia
Inštrukcie
  1. Zomleté hovädzie mäso vymiešame s nakrájanou cibuľou, cesnakom, strúhankou, Cheddarom a vajciami.
  2. Dochutíme soľou a korením.
  3. Vytvarujeme guľky veľkosti orechov, poukladáme na plech (papier na pečenie už je samozrejmosť) a vložíme do riadne vyhriatej rúry (250 stupňov) na cca 8 minút.
  4. Podstata tepelnej úpravy tu spočíva v tom, že sa mäso v strede musí zohriať na cca 65 stupňov (vpichový digitálny teplomer je dobrá pomôcka, ak ho nemáte, spoľahniter sa na 8 minút).