Albondigas - španielske hovädzie guľky.
Bistro SMARTFOOD - škola varenia, ktorú vedie Peter Kulhány vyprodukuje aj takéto doslova gurmánske skvosty.
Ingrediencie
- 1 kg hovädzie mäso kľudne aj stehno
- 2 ks cibuľa
- 2-3 strúčiky rozpučeného cesnaku
- 2 PL strúhanka
- 100 g syr Cheddar dá sa kúpiť v LIDL
- 2 vajíčka
- 1 čl soľ
- štipka mletého čierneho korenia
Inštrukcie
-
Zomleté hovädzie mäso vymiešame s nakrájanou cibuľou, cesnakom, strúhankou, Cheddarom a vajciami.
-
Dochutíme soľou a korením.
-
Vytvarujeme guľky veľkosti orechov, poukladáme na plech (papier na pečenie už je samozrejmosť) a vložíme do riadne vyhriatej rúry (250 stupňov) na cca 8 minút.
-
Podstata tepelnej úpravy tu spočíva v tom, že sa mäso v strede musí zohriať na cca 65 stupňov (vpichový digitálny teplomer je dobrá pomôcka, ak ho nemáte, spoľahniter sa na 8 minút).