Bistro SMARTFOOD - škola varenia, ktorú vedie Peter Kulhány vyprodukuje aj takéto doslova gurmánske skvosty.
Ingrediencie
1kghovädzie mäsokľudne aj stehno
2ks cibuľa
2-3strúčiky rozpučeného cesnaku
2PL strúhanka
100gsyr Cheddardá sa kúpiť v LIDL
2vajíčka
1čl soľ
štipka mletého čierneho korenia
Inštrukcie
Zomleté hovädzie mäso vymiešame s nakrájanou cibuľou, cesnakom, strúhankou, Cheddarom a vajciami.
Dochutíme soľou a korením.
Vytvarujeme guľky veľkosti orechov, poukladáme na plech (papier na pečenie už je samozrejmosť) a vložíme do riadne vyhriatej rúry (250 stupňov) na cca 8 minút.
Podstata tepelnej úpravy tu spočíva v tom, že sa mäso v strede musí zohriať na cca 65 stupňov (vpichový digitálny teplomer je dobrá pomôcka, ak ho nemáte, spoľahniter sa na 8 minút).