Chilli con carne
asi najjednoduchšia príprava mletého hovadzieho
Ingrediencie
- 3 PL masti aj olej môže byť
- 1 väčšia cibuľa červená je ideálna
- 1 PL červenej mletej sladkej papriky
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 1 celá paprika
- 500 g mleté hovädzie V LIDL-i majú naozaj dobré
- 420 g konzerva LÚPANÝCH paradajok
- Taká istá konzerva fazule veľkej červenej
- 0,5 l vývaru kľudne aj z bujónu
- 1 malá konzerva paradajkového pretlaku
- 1 čl soli
- chilli podľa odvahy
- 10 g horkej čokolády
Inštrukcie
-
Na masti opražíme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
-
Cibuľa musí začať hnednúť. Pridáme najemno nakrájanú čerstvú papriku. Ja ju nakrájam na minikúsky tak 2*2 mm.
-
Pridáme mletú papriku (základ ako na perkelt) a tiež mleté hovädzie mäso a 1 čl soli.
-
Jemne miešame (prevraciame zmes, kým nám hovädzie mleté nezmení farbu. Pridáme rajčiny z konzervy rajčinový pretlak a dusíme pomaly 10 minút.
-
Prilejeme vriaci vývar a znova dusíme tak 5-10 minút.
-
Pridáme ešte pretlak, fazuľu, horkú čokoládu a chilli podľa chuti a odvahy. Po 5 minútach dusenia máme hotové. Podávame s ryžou.
Poznámky k receptu
POZOR: Dajte si pozor keď budete kupovať rajčiny v konzerve, aby tam bolo napísané LÚPANÉ. Inak v tom bude sajrajt zo šupiek.