Vytlačiť
Chilli con carne
asi najjednoduchšia príprava mletého hovadzieho
-
3
PL masti
aj olej môže byť
-
1
väčšia cibuľa
červená je ideálna
-
1
PL červenej mletej sladkej papriky
-
3-4
strúčiky cesnaku
-
1
celá paprika
-
500
g
mleté hovädzie
V LIDL-i majú naozaj dobré
-
420
g
konzerva LÚPANÝCH paradajok
-
Taká istá konzerva fazule
veľkej červenej
-
0,5
l
vývaru
kľudne aj z bujónu
-
1
malá konzerva paradajkového pretlaku
-
1
čl soli
-
chilli podľa odvahy
-
10
g
horkej čokolády
-
Na masti opražíme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
-
Cibuľa musí začať hnednúť. Pridáme najemno nakrájanú čerstvú papriku. Ja ju nakrájam na minikúsky tak 2*2 mm.
-
Pridáme mletú papriku (základ ako na perkelt) a tiež mleté hovädzie mäso a 1 čl soli.
-
Jemne miešame (prevraciame zmes, kým nám hovädzie mleté nezmení farbu. Pridáme rajčiny z konzervy rajčinový pretlak a dusíme pomaly 10 minút.
-
Prilejeme vriaci vývar a znova dusíme tak 5-10 minút.
-
Pridáme ešte pretlak, fazuľu, horkú čokoládu a chilli podľa chuti a odvahy. Po 5 minútach dusenia máme hotové. Podávame s ryžou.
POZOR: Dajte si pozor keď budete kupovať rajčiny v konzerve, aby tam bolo napísané LÚPANÉ. Inak v tom bude sajrajt zo šupiek.