Go Back
Vytlačiť

Chilli con carne

asi najjednoduchšia príprava mletého hovadzieho

Ingrediencie

  • 3 PL masti aj olej môže byť
  • 1 väčšia cibuľa červená je ideálna
  • 1 PL červenej mletej sladkej papriky
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 celá paprika
  • 500 g mleté hovädzie V LIDL-i majú naozaj dobré
  • 420 g konzerva LÚPANÝCH paradajok
  • Taká istá konzerva fazule veľkej červenej
  • 0,5 l vývaru kľudne aj z bujónu
  • 1 malá konzerva paradajkového pretlaku
  • 1 čl soli
  • chilli podľa odvahy
  • 10 g horkej čokolády

Inštrukcie

  1. Na masti opražíme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
  2. Cibuľa musí začať hnednúť. Pridáme najemno nakrájanú čerstvú papriku. Ja ju nakrájam na minikúsky tak 2*2 mm.
  3. Pridáme mletú papriku (základ ako na perkelt) a tiež mleté hovädzie mäso a 1 čl soli.
  4. Jemne miešame (prevraciame zmes, kým nám hovädzie mleté nezmení farbu. Pridáme rajčiny z konzervy rajčinový pretlak a dusíme pomaly 10 minút.
  5. Prilejeme vriaci vývar a znova dusíme tak 5-10 minút.
  6. Pridáme ešte pretlak, fazuľu, horkú čokoládu a chilli podľa chuti a odvahy. Po 5 minútach dusenia máme hotové. Podávame s ryžou.

Poznámky k receptu

POZOR: Dajte si pozor keď budete kupovať rajčiny v konzerve, aby tam bolo napísané LÚPANÉ. Inak v tom bude sajrajt zo šupiek.