Koláčiky z kyslej kapusty
Kyslá kapusta v koláči = lokálna špecialita
Ingrediencie
  • 500 g kyslej kapusty
  • 350 g polohrubej múky
  • 150 g Hery 2 vajcia,
  • 4 g prášku do pečiva
  • 50 g syra
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olej
Inštrukcie
  1. Kyslú kapustu scedíme, pokrájame nadrobno a dáme do misy.
  2. Pridáme múku, rozpustenú Heru, 1 vajce, prášok do pečiva, korenie a soľ.
  3. Vypracujeme cesto, z ktorého potom vytvarujeme približne 50 guľôčok a poukladáme ich na naolejovaný plech.
  4. Guľôčky prstami trochu roztlačíme, potriem rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným syrom a upečieme vo vyhriatej rúre do ružova.