Vytlačiť
Koláčiky z kyslej kapusty
Kyslá kapusta v koláči = lokálna špecialita
-
500
g
kyslej kapusty
-
350
g
polohrubej múky
-
150
g
Hery
2 vajcia,
-
4
g
prášku do pečiva
-
50
g
syra
-
mleté čierne korenie
-
soľ
-
olej
-
Kyslú kapustu scedíme, pokrájame nadrobno a dáme do misy.
-
Pridáme múku, rozpustenú Heru, 1 vajce, prášok do pečiva, korenie a soľ.
-
Vypracujeme cesto, z ktorého potom vytvarujeme približne 50 guľôčok a poukladáme ich na naolejovaný plech.
-
Guľôčky prstami trochu roztlačíme, potriem rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným syrom a upečieme vo vyhriatej rúre do ružova.