
Cuketovo - tuniakové fašírky
Zdravé, diétne a hlavne chutné. U nás nestihli ani vychladnúť a boli zjedené.
Ingrediencie
- 1-2 stredne veľká cuketa
- 1 konzerva tuniak vo vlastnej šťave 120g
- 1/4 hrnčeka strúhaného syra
- 1/4 hrnčeka špaldovej múky alebo inej
- 2-3 strúčiky cesnaku roztlačeného
- 1 veľké vajce
- štipka soli
- 1/8 ČL čierneho korenia
- Omáčka:
- 3 PL gréckeho bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
- 4 kyslé uhorky
- štipka čierneho korenia
- štipka soli
Inštrukcie
-
Cuketu nastrúhame na strúhadle a následne ju dáme do misky. V miske ju posypeme soľou a necháme 10 minút odstáť.
-
Po 10 minútach ju dáme do gázy alebo sitka a vytlačíme z nej čo najviac vody. (Ja vytlačím v hrsti - tak to ide najlepšie) Vysušenú cuketu premiestnime znova do misky a zmiešame ju s ostatnými surovinami na fašírky.
-
Zo vzniknutého cesta tvarujeme fašírky a uložíme ich na plech vystlatý papierom na pečenie.
-
Fašírky pečieme na 200 stupňoch, cca 20-25 minút dohneda, pričom ich v polovici otočíme na druhú stranu.
-
Omáčku si pripravíme zmiešaním jogurtu, nadrobno nastrúhaných kyslých uhoriek, korenia a soli.
Poznámky k receptu
Fašírky podávame spolu s omáčkou ešte teplé. Dobrú chuť 🙂