Go Back
Vytlačiť

Cuketovo - tuniakové fašírky

Zdravé, diétne a hlavne chutné. U nás nestihli ani vychladnúť a boli zjedené.

Ingrediencie

  • 1-2 stredne veľká cuketa
  • 1 konzerva tuniak vo vlastnej šťave 120g
  • 1/4 hrnčeka strúhaného syra
  • 1/4 hrnčeka špaldovej múky alebo inej
  • 2-3 strúčiky cesnaku roztlačeného
  • 1 veľké vajce
  • štipka soli
  • 1/8 ČL čierneho korenia
  • Omáčka:
  • 3 PL gréckeho bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 4 kyslé uhorky
  • štipka čierneho korenia
  • štipka soli

Inštrukcie

  1. Cuketu nastrúhame na strúhadle a následne ju dáme do misky. V miske ju posypeme soľou a necháme 10 minút odstáť.
  2. Po 10 minútach ju dáme do gázy alebo sitka a vytlačíme z nej čo najviac vody. (Ja vytlačím v hrsti - tak to ide najlepšie) Vysušenú cuketu premiestnime znova do misky a zmiešame ju s ostatnými surovinami na fašírky.
  3. Zo vzniknutého cesta tvarujeme fašírky a uložíme ich na plech vystlatý papierom na pečenie.
  4. Fašírky pečieme na 200 stupňoch, cca 20-25 minút dohneda, pričom ich v polovici otočíme na druhú stranu.
  5. Omáčku si pripravíme zmiešaním jogurtu, nadrobno nastrúhaných kyslých uhoriek, korenia a soli.

Poznámky k receptu

Fašírky podávame spolu s omáčkou ešte teplé. Dobrú chuť :)