Zdravé, diétne a hlavne chutné. U nás nestihli ani vychladnúť a boli zjedené.
Ingrediencie
1-2stredne veľká cuketa
1konzerva tuniak vo vlastnej šťave120g
1/4hrnčeka strúhaného syra
1/4hrnčeka špaldovej múkyalebo inej
2-3strúčiky cesnakuroztlačeného
1veľké vajce
štipka soli
1/8ČL čierneho korenia
Omáčka:
3PL gréckeho bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
4kyslé uhorky
štipka čierneho korenia
štipka soli
Inštrukcie
Cuketu nastrúhame na strúhadle a následne ju dáme do misky. V miske ju posypeme soľou a necháme 10 minút odstáť.
Po 10 minútach ju dáme do gázy alebo sitka a vytlačíme z nej čo najviac vody. (Ja vytlačím v hrsti - tak to ide najlepšie) Vysušenú cuketu premiestnime znova do misky a zmiešame ju s ostatnými surovinami na fašírky.
Zo vzniknutého cesta tvarujeme fašírky a uložíme ich na plech vystlatý papierom na pečenie.
Fašírky pečieme na 200 stupňoch, cca 20-25 minút dohneda, pričom ich v polovici otočíme na druhú stranu.
Omáčku si pripravíme zmiešaním jogurtu, nadrobno nastrúhaných kyslých uhoriek, korenia a soli.
Poznámky k receptu
Fašírky podávame spolu s omáčkou ešte teplé. Dobrú chuť :)