Sviečková na smotane
Pripravte si doma sviečkovú na smotane. Receptov je veľa a tento je jeden z tých lepších.
Ingrediencie
- 1,5 kg hov. sviečkovej alebo kľudne aj roštenky,
- 4 ks mrkvy
- 1 ks petržlen
- 1 väčší zeler
- 1,5 PL horčice
- 1 citrón
- 3 cibule stredné
- 2 bobkové listy
- nové korenie
- čierne ml. korenie
- soľ
- 2 dcl mlieko
- 1 dcl smotana
- 2 PL hladká múka
- 1 PL masla
- 1 PL cukor
Inštrukcie
-
Mäso v kuse osolíme, okoreníme ml. čiernym korením, dáme na rozohriaty olej vo vyššej nádobe, kde budeme variť celú sviečkovú a opekáme z každej strany na vysokom stupni, aby sa zrazili bielkoviny.
-
Opečené vyberieme a odložíme (neskôr dáme variť do šťavy).
-
Vo výpeku orestujeme všetku zeleninu, ktorú sme nastrúhali, pridáme bobk. list, nové korenie, nakrájanú cibuľu, 1 PL horčice a 1/2 citrónu narezaného na kolieska.
-
Opečieme asi 10-15 min. a zalejeme vriacou vodou. Následne tam vložíme mäso, ktoré sme vybrali po opečení.
-
Zakryjeme a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, zakryjeme alobalom.
-
Vyberieme bobk. list a nové korenie, šťavu rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko.
-
Z mlieka a hl. múky urobíme zátrepku, vlejeme do šťavy, pridáme smotanu, 1/2 PL horčice, maslo, cukor a šťavu z citróna.