Sviečková na smotane
Pripravte si doma sviečkovú na smotane. Receptov je veľa a tento je jeden z tých lepších.
Ingrediencie
  • 1,5 kg hov. sviečkovej alebo kľudne aj roštenky,
  • 4 ks mrkvy
  • 1 ks petržlen
  • 1 väčší zeler
  • 1,5 PL horčice
  • 1 citrón
  • 3 cibule stredné
  • 2 bobkové listy
  • nové korenie
  • čierne ml. korenie
  • soľ
  • 2 dcl mlieko
  • 1 dcl smotana
  • 2 PL hladká múka
  • 1 PL masla
  • 1 PL cukor
Inštrukcie
  1. Mäso v kuse osolíme, okoreníme ml. čiernym korením, dáme na rozohriaty olej vo vyššej nádobe, kde budeme variť celú sviečkovú a opekáme z každej strany na vysokom stupni, aby sa zrazili bielkoviny.
  2. Opečené vyberieme a odložíme (neskôr dáme variť do šťavy).
  3. Vo výpeku orestujeme všetku zeleninu, ktorú sme nastrúhali, pridáme bobk. list, nové korenie, nakrájanú cibuľu, 1 PL horčice a 1/2 citrónu narezaného na kolieska.
  4. Opečieme asi 10-15 min. a zalejeme vriacou vodou. Následne tam vložíme mäso, ktoré sme vybrali po opečení.
  5. Zakryjeme a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, zakryjeme alobalom.
  6. Vyberieme bobk. list a nové korenie, šťavu rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko.
  7. Z mlieka a hl. múky urobíme zátrepku, vlejeme do šťavy, pridáme smotanu, 1/2 PL horčice, maslo, cukor a šťavu z citróna.