Hovädzie cesnakové rezance
Hovädzie cesnakové rezance
Ingrediencie
- 600 g hovädzieho mäsa zo stehna
- 3 strúčiky cesnaku
- lyžica olivového oleja
- 2 cibule
- kari korenie
- mletá rasca
- mletá červená paprika
- soľ
- pol litra hovädzieho vývaru
- 2 lyžice maizeny
- 100 ml studenej vody
Inštrukcie
-
Mäso nakrájame na tenké rezance, zmiešame s olejom, pretlačeným cesnakom a kari korením, dáme do dobre uzavretej nádoby najlepšie cez noc odležať.
-
Nahrejeme nádobu a nasucho v nej opečieme na kocky pokrájanú cibuľu, keď začne ružovieť, pridáme mäso, premiešame, posypeme rascou a paprikou, zakryjeme a dusíme asi 20 minút na stíšenom plameni, vypneme a po 10 minútach znova zapneme, po ďalších 10 minútach zalejeme vývarom a vodou, v ktorej sme rozmiešali maizenu, po zovretí osolíme podľa chuti a podávame s ryžou.