Hovädzie cesnakové rezance
Hovädzie cesnakové rezance
Ingrediencie
  • 600 g hovädzieho mäsa zo stehna
  • 3 strúčiky cesnaku
  • lyžica olivového oleja
  • 2 cibule
  • kari korenie
  • mletá rasca
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • pol litra hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice maizeny
  • 100 ml studenej vody
Inštrukcie
  1. Mäso nakrájame na tenké rezance, zmiešame s olejom, pretlačeným cesnakom a kari korením, dáme do dobre uzavretej nádoby najlepšie cez noc odležať.
  2. Nahrejeme nádobu a nasucho v nej opečieme na kocky pokrájanú cibuľu, keď začne ružovieť, pridáme mäso, premiešame, posypeme rascou a paprikou, zakryjeme a dusíme asi 20 minút na stíšenom plameni, vypneme a po 10 minútach znova zapneme, po ďalších 10 minútach zalejeme vývarom a vodou, v ktorej sme rozmiešali maizenu, po zovretí osolíme podľa chuti a podávame s ryžou.