Klobáskový šťavnatý králik
Kto tvrdí, že mäso z králika je suché, tak ten nevyskúšal tento recept.
Ingrediencie
  • 2 zadné stehná z králika alebo aj chrbát
  • 1 veľká cibuľa
  • 150 gramov údenej klobásky ideálne v tenkom čreve
  • 0,5 litra vývaru kľudne aj z bujónu
  • Medzi prsty soli Ale ak je aj klobáska dobre slaná, tak ani netreba, bujón dosť ochutí
  • 1 PL masla
Inštrukcie
  1. Na masle hodíme nakrájanú klobásku a necháme trošku popražiť.
  2. Medzitým nakrájame cibuľu a pridáme, nech riadne chytí farbu.
  3. Pridáme kusy králika, nech sa mäsko zatiahne a podlejeme VRIACIM vývarom. Necháme zovrieť a na najmiernejšom ohni prikryté pomalililinky dusíme 2-2,5 hodiny.
  4. Podávame zo zemiakovou kašou, alebo knedľami.
  5. Mäsko ostane brutálne šťavnaté a od stola budete odchádzať s maximálnou spokojnosťou a hrdosťou na svoj kulinársky výtvor.