
Klobáskový šťavnatý králik
Kto tvrdí, že mäso z králika je suché, tak ten nevyskúšal tento recept.
Ingrediencie
- 2 zadné stehná z králika alebo aj chrbát
- 1 veľká cibuľa
- 150 gramov údenej klobásky ideálne v tenkom čreve
- 0,5 litra vývaru kľudne aj z bujónu
- Medzi prsty soli Ale ak je aj klobáska dobre slaná, tak ani netreba, bujón dosť ochutí
- 1 PL masla
Inštrukcie
-
Na masle hodíme nakrájanú klobásku a necháme trošku popražiť.
-
Medzitým nakrájame cibuľu a pridáme, nech riadne chytí farbu.
-
Pridáme kusy králika, nech sa mäsko zatiahne a podlejeme VRIACIM vývarom. Necháme zovrieť a na najmiernejšom ohni prikryté pomalililinky dusíme 2-2,5 hodiny.
-
Podávame zo zemiakovou kašou, alebo knedľami.
-
Mäsko ostane brutálne šťavnaté a od stola budete odchádzať s maximálnou spokojnosťou a hrdosťou na svoj kulinársky výtvor.