Vyprážaná bravčová pečeň
Recept na obľúbenú pochúťku z bravčovej pečene.
Ingrediencie
- 400 gramov bravčovej pečene
- 2 vajcia
- 2 lyžice studeného mlieka
- soľ podľa chuti
- hladká múka na obalenie podľa potreby
- strúhanka na obalenie podľa potreby
- 200 gramov domácej bravčovej masti
Inštrukcie
-
Bravčovú pečeň odblaníme, umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky o hrúbke asi 5 mm, je dobré dať pečeň asi na 15 minút do mrazáka, ľahšie sa potom krája.
-
Pokrájané plátky bravčovej pečene priamo nesolíme, aby nestvrdli, obalíme ich v múke, potom vo vajciach, ktoré sme rozšľahali so soľou a mliekom, napokon v strúhanke.
-
Obalenú pečeň vypražíme v rozpálenej domácej bravčovej masti alebo v rozpálenom oleji oleji z oboch strán do peknej červeno - hnedej farby a dáme odsať z prebytočného tuku na papierovú kuchynskú utierku.
-
Horúcu vypraženú bravčovú pečeň servírujeme so zemiakmi v akejkoľvek úprave, podávame s domácimi nakladanými sladko - kyslými uhorkami alebo s ľubovoľným listovým šalátom či domácou čalamádou.
Poznámky k receptu
Táto pochúťka je veľmi obľúbená u nás, vyhľadávaná a vzácna v Madarsku, kde väčšina pečene ide na export alebo sa spracováva na paštéty, inak výborne chutí i za studena s dobrým domácim chlebom