Bravčovú pečeň odblaníme, umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky o hrúbke asi 5 mm, je dobré dať pečeň asi na 15 minút do mrazáka, ľahšie sa potom krája.
Pokrájané plátky bravčovej pečene priamo nesolíme, aby nestvrdli, obalíme ich v múke, potom vo vajciach, ktoré sme rozšľahali so soľou a mliekom, napokon v strúhanke.
Obalenú pečeň vypražíme v rozpálenej domácej bravčovej masti alebo v rozpálenom oleji oleji z oboch strán do peknej červeno - hnedej farby a dáme odsať z prebytočného tuku na papierovú kuchynskú utierku.
Horúcu vypraženú bravčovú pečeň servírujeme so zemiakmi v akejkoľvek úprave, podávame s domácimi nakladanými sladko - kyslými uhorkami alebo s ľubovoľným listovým šalátom či domácou čalamádou.
Poznámky k receptu
Táto pochúťka je veľmi obľúbená u nás, vyhľadávaná a vzácna v Madarsku, kde väčšina pečene ide na export alebo sa spracováva na paštéty, inak výborne chutí i za studena s dobrým domácim chlebom