Go Back
Vytlačiť

Vyprážaná bravčová pečeň

Recept na obľúbenú pochúťku z bravčovej pečene.

Ingrediencie

  • 400 gramov bravčovej pečene
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice studeného mlieka
  • soľ podľa chuti
  • hladká múka na obalenie podľa potreby
  • strúhanka na obalenie podľa potreby
  • 200 gramov domácej bravčovej masti

Inštrukcie

  1. Bravčovú pečeň odblaníme, umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky o hrúbke asi 5 mm, je dobré dať pečeň asi na 15 minút do mrazáka, ľahšie sa potom krája.
  2. Pokrájané plátky bravčovej pečene priamo nesolíme, aby nestvrdli, obalíme ich v múke, potom vo vajciach, ktoré sme rozšľahali so soľou a mliekom, napokon v strúhanke.
  3. Obalenú pečeň vypražíme v rozpálenej domácej bravčovej masti alebo v rozpálenom oleji oleji z oboch strán do peknej červeno - hnedej farby a dáme odsať z prebytočného tuku na papierovú kuchynskú utierku.
  4. Horúcu vypraženú bravčovú pečeň servírujeme so zemiakmi v akejkoľvek úprave, podávame s domácimi nakladanými sladko - kyslými uhorkami alebo s ľubovoľným listovým šalátom či domácou čalamádou.

Poznámky k receptu

Táto pochúťka je veľmi obľúbená u nás, vyhľadávaná a vzácna v Madarsku, kde väčšina pečene ide na export alebo sa spracováva na paštéty, inak výborne chutí i za studena s dobrým domácim chlebom