Vyprážaný ochutený bravčový rezeň
Ochutený a vypražený bravčový rezeň chutí inak a oveľa lepšie.
Ingrediencie
- 600 gramov bravčové karé bez kosti/stehno 50 ml studené mlieko 2 ks vajcia
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvo posekaná petržlenová vňať podľa chuti
- citrónová šťava podľa chuti
- hladká múka na obaľovanie podľa potreby
- domáca strúhanka na obaľovanie podľa potreby
- domáca bravčová masť na vyprážanie podľa potreby
Inštrukcie
-
Bravčové karé bez kosti alebo bravčové stehno umyjeme, osušíme, pokrájame na rezne, po obvode niekoľkokrát narežeme nožom, aby sa nám pri vyprážaní nekrútili.
-
Rezne naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, potrieme čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme odpočinúť.
-
Ochutené rezne obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a soľou, na záver ich obalíme v strúhanke. Vypražíme v horúcej domácej bravčovej masti z oboch strán do červena, dáme odsať na papierovú kuchynskú utierku z prebytočného tuku.
Poznámky k receptu
Servírujeme horúce s pretláčanými zemiakmi a s jemným zeleným listovým šalátom.