Go Back
Vytlačiť

Vyprážaný ochutený bravčový rezeň

Ochutený a vypražený bravčový rezeň chutí inak a oveľa lepšie.

Ingrediencie

  • 600 gramov bravčové karé bez kosti/stehno 50 ml studené mlieko 2 ks vajcia
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvo posekaná petržlenová vňať podľa chuti
  • citrónová šťava podľa chuti
  • hladká múka na obaľovanie podľa potreby
  • domáca strúhanka na obaľovanie podľa potreby
  • domáca bravčová masť na vyprážanie podľa potreby

Inštrukcie

  1. Bravčové karé bez kosti alebo bravčové stehno umyjeme, osušíme, pokrájame na rezne, po obvode niekoľkokrát narežeme nožom, aby sa nám pri vyprážaní nekrútili.
  2. Rezne naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, potrieme čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme odpočinúť.
  3. Ochutené rezne obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a soľou, na záver ich obalíme v strúhanke. Vypražíme v horúcej domácej bravčovej masti z oboch strán do červena, dáme odsať na papierovú kuchynskú utierku z prebytočného tuku.

Poznámky k receptu

Servírujeme horúce s pretláčanými zemiakmi a s jemným zeleným listovým šalátom.