Ochutený a vypražený bravčový rezeň chutí inak a oveľa lepšie.
Ingrediencie
600gramov bravčové karé bez kosti/stehno 50 ml studené mlieko 2 ks vajcia
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
čerstvo posekaná petržlenová vňať podľa chuti
citrónová šťava podľa chuti
hladká múka na obaľovanie podľa potreby
domáca strúhanka na obaľovanie podľa potreby
domáca bravčová masť na vyprážanie podľa potreby
Inštrukcie
Bravčové karé bez kosti alebo bravčové stehno umyjeme, osušíme, pokrájame na rezne, po obvode niekoľkokrát narežeme nožom, aby sa nám pri vyprážaní nekrútili.
Rezne naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, potrieme čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme odpočinúť.
Ochutené rezne obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a soľou, na záver ich obalíme v strúhanke. Vypražíme v horúcej domácej bravčovej masti z oboch strán do červena, dáme odsať na papierovú kuchynskú utierku z prebytočného tuku.
Poznámky k receptu
Servírujeme horúce s pretláčanými zemiakmi a s jemným zeleným listovým šalátom.