
pečené kačacie stehná na kalerábových rezancoch s lokšou
Niekedy sa oplatí vybočiť zo štandardu a skúsiť menšiu zmenu. Je to osviežujúce a človek má pocit luxusu. Nenadarmo patrí Vojto medzi najlepších.
Ingrediencie
- KALERÁBOVÉ REZANCE
- 2-3 PL masti
- 1 menší kaleráb na osobu
- riadna hrsť pažítky
- 1/2 čl soli
- 1 PL kr. cukru
- LOKŠE si spravíme podľa receptu:
- https://www.sefkuchari.sk/recept-1055-Fantasticke-nadychane-zemiakove-lokse.html
- KAČACIE STEHNÁ si spravíme podľa receptu:
- https://www.sefkuchari.sk/recept-886-Luxusne-konfitovane-kacacie-stehna..html
Inštrukcie
-
KALERÁBOVÉ REZANCE:
-
Kaleráb očistíme a nakrájame na plátky tak 1-1,5 mm hrubé.
-
Plátky nakrájame na rezance (rovnako hrubé).
-
Na masti ich v hlbšej panvici trošku (priškvaríme (trošku=1 minútu miešania) a podlejeme tak necelý deci vývarom (alebo suchým bielym vínom, alebo čistou vodou).
-
Teraz osolíme a pridáme cukor.
-
Glazujeme (odparujeme tekutinu), kým nám panvica nezostane takmer celá suchá (asi 7 minút za občasného miešania).
-
Rezance sú hotové, ihneď servírujeme.
Poznámky k receptu
Niežeby som kapustu nemal rád, ale toto ma dostalo do kolien a kapusta dlhší čas bude k iným jedlám 🙂