Pstruh na grile
pozor aby kostička nezabehla 🙂
Ingrediencie
- 417 g chladeného pstruha 2ks,
- korenie na ryby
- 4 PL oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- šťavu z polovičky menšieho citrona
- trošku vegety zeleninová obloha,
- pol kg zemiakov
Inštrukcie
-
pstruha si umyjeme, do oleja zamiešame korenie na rybu, vegetu, roztlačený cesnak a 1 PL citrónovej šťavy a týmto "nálevom" poriadne ponatierame rybu zvnútra aj zvonka (viacej treba dovnútra dať). Necháme ju pol hodinku odpočinúť a potom dáme piecť do rúry nasledovne - prvých 10 minút na 200 stupňov ohrev zhora zdola, potom znížime na 180 a pečieme ďalších 10 minút, na záver prepneme na gril a pri teplote 180 stupňov grilujeme 5 - 7 minút. Na tanier poukladáme zeleninovú oblohu (šalotku, mladý šalát a rajčinky, ktoré pokvapkáme zvyškom citrónovej šťavy) a podávame s opekanými zemiakmi.
-
Dobrú chuť 🙂
-
dobrú chuť