Go Back
Vytlačiť

Pstruh na grile

pozor aby kostička nezabehla :)

Ingrediencie

  • 417 g chladeného pstruha 2ks,
  • korenie na ryby
  • 4 PL oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šťavu z polovičky menšieho citrona
  • trošku vegety zeleninová obloha,
  • pol kg zemiakov

Inštrukcie

  1. pstruha si umyjeme, do oleja zamiešame korenie na rybu, vegetu, roztlačený cesnak a 1 PL citrónovej šťavy a týmto "nálevom" poriadne ponatierame rybu zvnútra aj zvonka (viacej treba dovnútra dať). Necháme ju pol hodinku odpočinúť a potom dáme piecť do rúry nasledovne - prvých 10 minút na 200 stupňov ohrev zhora zdola, potom znížime na 180 a pečieme ďalších 10 minút, na záver prepneme na gril a pri teplote 180 stupňov grilujeme 5 - 7 minút. Na tanier poukladáme zeleninovú oblohu (šalotku, mladý šalát a rajčinky, ktoré pokvapkáme zvyškom citrónovej šťavy) a podávame s opekanými zemiakmi.
  2. Dobrú chuť :)
  3. dobrú chuť