
Medové rezy s tvarohovou plnkou
Na vianočný stôl patria sladkosti z medu. Medové rezy si ale môžete spraviť aj hocikedy inokedy
Ingrediencie
- Cesto:
- 500 g hladká múka
- 200 g masla určite nie margarín,
- 150 g práškový cukor
- 3 PL medu
- 2 vajcia
- 2 PL mlieka
- 1/2 čl mletej škorice
- 1 čl jedlej sódy
- Plnka:
- 500 g jemného tvarohu
- 200 g kryštálový cukor
- 0,5 l mlieka
- 1,5 balíčka Zlatý klas
- 40 g vanilkového cukru
- marhuľový lekvár alebo hocijaký iný
Inštrukcie
-
Najprv si pripravíme Plnku:
-
Do studeného mlieka pridáme cukor (kryštálový a aj vanilkový) a zlatý klas.
-
Za stáleho miešania privedieme do varu * spraví sa nám hustý puding.
-
Necháme ho vychladnúť (treba počas chladnutia miešať a primiešame tvaroh.
-
KORPUS:
-
Z uvedených surovín vypracujeme homogénne cesto, ktoré dáme na 2-3 hodinky vyzrieť do chladničky.
-
Najlepšie v potravinárskej fólii, alebo mikroténovom sáčku.
-
Cesto rozdelíme na 3, alebo 4 časti (podľa toho, koľko chceme mať vrstiev), vyvaľkáme a každý korpus upečieme pri teplote 180 stupňov tak 10 minút.
-
Odsledujte si to, je to v podstate rýchlo hotové.
-
Upečené a vychladnuté korpusy natrieme lekvárom a plnkou a pospájame.
-
Vrch môžeme posypať práškovým cukrom.
Poznámky k receptu
TYP: Aby sa lekvár lepšie vsiakol do korpusu, môžete ho rozriediť troškou horúcej vody