Go Back
Vytlačiť

Medové rezy s tvarohovou plnkou

Na vianočný stôl patria sladkosti z medu. Medové rezy si ale môžete spraviť aj hocikedy inokedy

Ingrediencie

  • Cesto:
  • 500 g hladká múka
  • 200 g masla určite nie margarín,
  • 150 g práškový cukor
  • 3 PL medu
  • 2 vajcia
  • 2 PL mlieka
  • 1/2 čl mletej škorice
  • 1 čl jedlej sódy
  • Plnka:
  • 500 g jemného tvarohu
  • 200 g kryštálový cukor
  • 0,5 l mlieka
  • 1,5 balíčka Zlatý klas
  • 40 g vanilkového cukru
  • marhuľový lekvár alebo hocijaký iný

Inštrukcie

  1. Najprv si pripravíme Plnku:
  2. Do studeného mlieka pridáme cukor (kryštálový a aj vanilkový) a zlatý klas.
  3. Za stáleho miešania privedieme do varu * spraví sa nám hustý puding.
  4. Necháme ho vychladnúť (treba počas chladnutia miešať a primiešame tvaroh.
  5. KORPUS:
  6. Z uvedených surovín vypracujeme homogénne cesto, ktoré dáme na 2-3 hodinky vyzrieť do chladničky.
  7. Najlepšie v potravinárskej fólii, alebo mikroténovom sáčku.
  8. Cesto rozdelíme na 3, alebo 4 časti (podľa toho, koľko chceme mať vrstiev), vyvaľkáme a každý korpus upečieme pri teplote 180 stupňov tak 10 minút.
  9. Odsledujte si to, je to v podstate rýchlo hotové.
  10. Upečené a vychladnuté korpusy natrieme lekvárom a plnkou a pospájame.
  11. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom.

Poznámky k receptu

TYP: Aby sa lekvár lepšie vsiakol do korpusu, môžete ho rozriediť troškou horúcej vody