Ananásovo-kokosová mňamka
Moji milí, teraz úplne bez srandy ... toto je extáza pre chuťové poháriky 🙂 ananás, jahoda, salko jemne doladené kávou a kokos ...
Ingrediencie
- cesto: 6 vajec 150g cukru, 150g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 vanilkové cukry
- krém: 250g masla neuvarenej - granulovanej, 1 salko, 1,5 dl plnotučného mlieka, 1 PL kávy 1 PL kopcovitá polohrubej múky, 1 PL cukru
- 1 konzerva ananásu strúhaný kokos, jahodový džem
Inštrukcie
-
Najprv si upečieme základný piškótový korpus zo 6 vajec podľa receptu od hucka https://www.sefkuchari.sk/index.php?a=rcp&riu=925. Pre mňa najlepší recept na piškótu aký som kedy robila, pokojne by som ho dala huckovi patentovať 🙂
-
Do cesta som pridala ešte 1 PL kakaa, aby bolo cesto tmavšie.
-
Vymiešané cesto vylejeme do tortovej formy a dáme piecť na 180 stupňov 20 - 25 minút. Treba skontrolovať špajdlou (pichnúť do cesta) ak zostane špajdla čistá (bez cesta) potom je upečené.
-
Vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a potom prekrojíme na 3 časti. Každú časť potrieme jahodovým džemom, ideálne domácim 🙂
-
Krém - z mlieka, múky, cukru a sypanej kávy uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť, následne ho primiešame pomaly po lyžičkách k maslu a salku, vyšlaháme do hladka a dáme aspoň nachvíľočku do chladničky stuhnúť.
-
Ananás nakrájame na malé kúsky a môžeme ho zamiešať do krému, alebo vrstviť samostatne na natretý krém. Je to už na voľbe každého, ja som ho zamiešala do krému.
-
Takže každú vrstvu cesta potrieme najprv džemom, potom krémom a pekne na seba ukladáme jednotlivé vrstvy cesta a potierame. Vrch a boky potrieme zvyšným krémom, posypeme kokosom a na vrch naukladáme zopár kúskov ananásu.
-
Dáme do chladničky stuhnúť, u nás tuhla "až" hodinu, potom som ju musela rozkrojiť 🙂
-
Dobrú chuť 🙂