Go Back
Vytlačiť

Ananásovo-kokosová mňamka

Moji milí, teraz úplne bez srandy ... toto je extáza pre chuťové poháriky :) ananás, jahoda, salko jemne doladené kávou a kokos ...

Ingrediencie

  • cesto: 6 vajec 150g cukru, 150g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 vanilkové cukry
  • krém: 250g masla neuvarenej - granulovanej, 1 salko, 1,5 dl plnotučného mlieka, 1 PL kávy 1 PL kopcovitá polohrubej múky, 1 PL cukru
  • 1 konzerva ananásu strúhaný kokos, jahodový džem

Inštrukcie

  1. Najprv si upečieme základný piškótový korpus zo 6 vajec podľa receptu od hucka https://www.sefkuchari.sk/index.php?a=rcp&riu=925. Pre mňa najlepší recept na piškótu aký som kedy robila, pokojne by som ho dala huckovi patentovať :)
  2. Do cesta som pridala ešte 1 PL kakaa, aby bolo cesto tmavšie.
  3. Vymiešané cesto vylejeme do tortovej formy a dáme piecť na 180 stupňov 20 - 25 minút. Treba skontrolovať špajdlou (pichnúť do cesta) ak zostane špajdla čistá (bez cesta) potom je upečené.
  4. Vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a potom prekrojíme na 3 časti. Každú časť potrieme jahodovým džemom, ideálne domácim :)
  5. Krém - z mlieka, múky, cukru a sypanej kávy uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť, následne ho primiešame pomaly po lyžičkách k maslu a salku, vyšlaháme do hladka a dáme aspoň nachvíľočku do chladničky stuhnúť.
  6. Ananás nakrájame na malé kúsky a môžeme ho zamiešať do krému, alebo vrstviť samostatne na natretý krém. Je to už na voľbe každého, ja som ho zamiešala do krému.
  7. Takže každú vrstvu cesta potrieme najprv džemom, potom krémom a pekne na seba ukladáme jednotlivé vrstvy cesta a potierame. Vrch a boky potrieme zvyšným krémom, posypeme kokosom a na vrch naukladáme zopár kúskov ananásu.
  8. Dáme do chladničky stuhnúť, u nás tuhla "až" hodinu, potom som ju musela rozkrojiť :)
  9. Dobrú chuť :)