Jahodová karkulka
Jahody so šľahačkou ešte nikdy nesklamali a v tejto podobe sa hodia aj ku kávičke, alebo na zakončenie obeda, či večere.
Ingrediencie
- KORPUS:
- Stredná forma = 25*38cm
- 4 vajcia
- 100 g cukru
- 100 g PH múka môže byť aj špaldová polohrubá
- 1 x prášok do pečiva
- 1 x vanilkový cukor 2x vanilkový cukor
- 2 PL kakaový prášok
- STREDNÁ - Tvarohovo pudingová vrstva:
- 250 g hrudkovitý tvaroh
- 1 dl jahodový sirup
- 4 dl mlieka
- jahodový puding
- 2 PL kr. cukru
- cca 750g prepolených jahôd väčšie aj na štvrťky
- ŠĽAHAČKA:
- 1 liter smotany a šľahanie
- 3-4 vanilkové cukre
- 2 stužovače do smotany
- Granko a mäta na dozdobenie
Inštrukcie
-
Z bielkov a polovičky cukru vyšľaháme tuhý sneh. Zo žĺtkov a druhej polovice cukru vyšľaháme hustý svetlý krém. Zoberte si na to väčšiu misku - tuto to budeme celé kompletizovať.
-
Do múky pridáme prášok do pečiva. K vymiešaným žĺtkam pridáme vymiešané bielka (nemusíme veľmi miešať zatiaľ). Pridáme vanilkový cukor, múku (máme v nej už prášok do pečiva) a celé to metličkou zamiešame do jednoliatej hmoty.
-
Do formy dáme papier na pečenie, KRAJE NECHÁME SUCHÉ, vylejeme pripravené cesto na piškótu a pečieme pri teplote 180 stupňov takých 12-15 minút. Necháme vychladnúť.
-
Stredná - Tvarohovo pudingová vrstva:
-
Z sirupu, mlieka, cukru a pudingu pripravíme puding, necháme len mierne vychladnúť, pridáme tvaroh, jahody, jemne zamiešame (POZOR, NEOCHUTNÁVAŤ) a dáme na vychladnutý korpus a necháme v chladničke do druhého dňa.
-
ŠĽAHAČKA:
-
Smotanu pred vyšľahaním dáme na 10-15 minút do mrazničky a vyšľaháme so stužovačom podľa návodu do krásnej tuhej šľahačky. Pri podávaní ozdobíme grankom, alebo mätou.