Go Back
Vytlačiť

Jahodová karkulka

Jahody so šľahačkou ešte nikdy nesklamali a v tejto podobe sa hodia aj ku kávičke, alebo na zakončenie obeda, či večere.

Ingrediencie

  • KORPUS:
  • Stredná forma = 25*38cm
  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 100 g PH múka môže byť aj špaldová polohrubá
  • 1 x prášok do pečiva
  • 1 x vanilkový cukor 2x vanilkový cukor
  • 2 PL kakaový prášok
  • STREDNÁ - Tvarohovo pudingová vrstva:
  • 250 g hrudkovitý tvaroh
  • 1 dl jahodový sirup
  • 4 dl mlieka
  • jahodový puding
  • 2 PL kr. cukru
  • cca 750g prepolených jahôd väčšie aj na štvrťky
  • ŠĽAHAČKA:
  • 1 liter smotany a šľahanie
  • 3-4 vanilkové cukre
  • 2 stužovače do smotany
  • Granko a mäta na dozdobenie

Inštrukcie

  1. Z bielkov a polovičky cukru vyšľaháme tuhý sneh. Zo žĺtkov a druhej polovice cukru vyšľaháme hustý svetlý krém. Zoberte si na to väčšiu misku - tuto to budeme celé kompletizovať.
  2. Do múky pridáme prášok do pečiva. K vymiešaným žĺtkam pridáme vymiešané bielka (nemusíme veľmi miešať zatiaľ). Pridáme vanilkový cukor, múku (máme v nej už prášok do pečiva) a celé to metličkou zamiešame do jednoliatej hmoty.
  3. Do formy dáme papier na pečenie, KRAJE NECHÁME SUCHÉ, vylejeme pripravené cesto na piškótu a pečieme pri teplote 180 stupňov takých 12-15 minút. Necháme vychladnúť.
  4. Stredná - Tvarohovo pudingová vrstva:
  5. Z sirupu, mlieka, cukru a pudingu pripravíme puding, necháme len mierne vychladnúť, pridáme tvaroh, jahody, jemne zamiešame (POZOR, NEOCHUTNÁVAŤ) a dáme na vychladnutý korpus a necháme v chladničke do druhého dňa.
  6. ŠĽAHAČKA:
  7. Smotanu pred vyšľahaním dáme na 10-15 minút do mrazničky a vyšľaháme so stužovačom podľa návodu do krásnej tuhej šľahačky. Pri podávaní ozdobíme grankom, alebo mätou.