Pečený pstruh na masle so šalátom
Pstruha si môžete upiecť aj na panvici - odporúčam hranatú - zmestia sa tam tri naraz.
Ingrediencie
- 3 ks vypytvaný pstruh
- maslo 80-100 gramov
- soľ
- korenie na ryby alebo na pečené bravčové
Inštrukcie
-
Rybe oddelíme hlavu a chvost, aby sa mám na hranatú panvicu vošli aspoň tri kusy.
-
Viem, je to netradičné, ale z praktického hladiska je to nutné.
-
Na panvicu dáme roztopiť maslo a rybu šikmo narežeme na každej strane.
-
Riadne okoreníme (zvonka aj z vnútra) a dáme na rozpálené maslo piecť.
-
Pečieme ju asi 5-7 minút podľa toho, ako to máme radi.
-
Otočíme ju opatrne na panvici a pečieme ju aj z druhej strany 5-7 minút.
-
Keď ju otočíme, tak ju zakryjeme alobalom a pečieme už ďalej tak.
-
Alobal neodkrývajte, nechajte ho tam celý čas.
-
Po dopečení nechajte rybku zakrytú ešte tak 5-10 minút, nech mäsko vsiakne do seba chuť korenia.
-
Rybka je najlepšia s čerstvým chlebom a sviežim šalátom.