Langoše II.
Recept na lángoše s kečupom a syrom
Ingrediencie
  • receptov na langoše nikdy nie je dosť ja mám v obľube dlhé roky tento:
  • 1 kg hladkej múky T-650 2 vajcia, 1,5 hrnčeka vlažného mlieka, 3 zarovnané lyžičky soli, 1 kocovitá lyžica cukru, 1 kyslá pochúťková smotana, 1 kocka droždia. Olej alebo masť na vyprážanie, soľ, cesnak, kečup, syr, smotana
Inštrukcie
  1. Droždie rozdrobíme do múky, pridáme vajcia, soľ, cukor, smotanu a vypracujme cesto.
  2. Vložíme do mikroténového vrecka a dobre uzatvoríme. /takto urobené cesto nemusíme hneď spracovať - v chladničke vydrží 3-4 dni/.
  3. O dve hodiny z mastnými rukami vyformujeme cca 20 bochníkov a necháme chvíľu postáť, každý povyťahujeme tak, aby vznikla placka, ktorú vyprážame na horúcom tuku z oboch strán,
  4. Hotové langoše podľa chuti potrieme cesnakom rozotretým so soľou v troške vody, prípadne syr, kečup.