Horehronské zemiakové placky - Haruľa
Zemiakové placky má rád asi každý. Základný recept. (Karin)
Ingrediencie
- 500 g zemiakov 2 vajcia, 80g tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie, majorán, vegeta, olej
Inštrukcie
-
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nahrubo postrúhame.
-
Vajcia rozšľaháme, osolíme a vmiešame do nich postrúhaný syr. Na menšiu panvicu s olejom rozotrieme súvislú vrstvu postrúhaných zemiakov a pomaly oprážame.
-
Opraženú placku opatrne obrátime, natrieme syrovo-vaječnou zmesou, a keď je spodná strana upečená,znova ju otočíme. Hotovú placku vyklopíme na tanier a dochutíme soľou, korením ,majoránom a prípadne vegetou.
-
Podávame so šampiňónmi,ktoré spolu s cibuľou orestujeme na oleji.