Zemiakové rösti
Tento recept mám z Nemecka. Rösti tam jedia ako prílohu k mäsu, alebo iba samostatne posypané strúhaným syrom. Sú to vlastne malé zemiakové placky. BEZ MÚKY.
Ingrediencie
- 4 veľké zemiaky
- cibuľa
- 2 strúčky cesnaku
- vajce
- posekaná petržlenová vňať
- soľ
- korenie
- mletá paprika
- vegeta
- olej na vyprážanie
- nemusí byť – postrúhaný tvrdý syr
Inštrukcie
-
Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Posolíme, aby pustili šťavu.
-
Cibuľu nakrájame na kolieska, cesnak pretlačíme. Zmiešame so zemiakmi. Pridáme vajce, vňať, korenie, papriku a vegetu a zamiešame.
-
Na panvicu na lievance dáme trochu oleja. Polievkovou lyžicou naberieme cesto, na rozpálenom oleji urobíme kôpku, ktorú potom lyžicou roztlačíme na placku.
-
Ak zemiaky pustili šťavu, polejeme touto šťavou, aby sa placka nerozpadla. Keď je z jednej strany upečená, prehodíme na druhú stranu a dopečieme doružova. Na záver môžeme posypať syrom.