Go Back
Vytlačiť

Zemiakové rösti

Tento recept mám z Nemecka. Rösti tam jedia ako prílohu k mäsu, alebo iba samostatne posypané strúhaným syrom. Sú to vlastne malé zemiakové placky. BEZ MÚKY.

Ingrediencie

  • 4 veľké zemiaky
  • cibuľa
  • 2 strúčky cesnaku
  • vajce
  • posekaná petržlenová vňať
  • soľ
  • korenie
  • mletá paprika
  • vegeta
  • olej na vyprážanie
  • nemusí byť – postrúhaný tvrdý syr

Inštrukcie

  1. Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Posolíme, aby pustili šťavu.
  2. Cibuľu nakrájame na kolieska, cesnak pretlačíme. Zmiešame so zemiakmi. Pridáme vajce, vňať, korenie, papriku a vegetu a zamiešame.
  3. Na panvicu na lievance dáme trochu oleja. Polievkovou lyžicou naberieme cesto, na rozpálenom oleji urobíme kôpku, ktorú potom lyžicou roztlačíme na placku.
  4. Ak zemiaky pustili šťavu, polejeme touto šťavou, aby sa placka nerozpadla. Keď je z jednej strany upečená, prehodíme na druhú stranu a dopečieme doružova. Na záver môžeme posypať syrom.