Vyprážané zemiaky Na posedenie, na zobkanie, dobré pre mäsožravcov aj pre vegetariánov.
Vyprážané zemiaky Na posedenie, na zobkanie, dobré pre mäsožravcov aj pre vegetariánov.
Ingrediencie
- - zemiaky podľa chuti Na type nezáleží - A,B,C, ...
- - niečo na ochutenie Ja používam moju domácu vegetu
- TROJOBAL
- - hladká múka do hlbokého taniera,
- - 3 vajíčka + 1 dl mlieka druhý tanier
- - strúhanka /ak nemáte tretí tanier, tak prézle 🙂
Inštrukcie
-
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a surové nakrájame na tenké (asi 1 cm) kolieska.
-
Koliesko je v tomto prípade aj nepravidelný oválik - nemusí byť presné. okoreníme, obalíme v múke, vajíčku, strúhanke a opražíme z oboch strán do želanej farby.
-
Vyprážame pomaly, na slabom ohni. Vždy si očistíme len toľko zemiakov, koľko sa nám dá na jeden krát obaliť a vypražiť, lebo zemiaky púšťajú vodu a môžu očernieť.
-
Samozrejme aj tu môžeme aplikovať fintu "FŇ":
-
Na vedľajšom horáku nám vrie voda a keď vyberieme hotový zemiak z panvice, ponoríme ho na 2-3 sekundy do vriacej vody.
-
Zemiak nám zašuští a zbaví sa prebytočnej masti oveľa účinnejšie, ako papierovou servítkou. Vriaca voda sa zo zemiaku do pár sekúnd vyparí a neostanú mokré.