-
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a surové nakrájame na tenké (asi 1 cm) kolieska.
-
Koliesko je v tomto prípade aj nepravidelný oválik - nemusí byť presné. okoreníme, obalíme v múke, vajíčku, strúhanke a opražíme z oboch strán do želanej farby.
-
Vyprážame pomaly, na slabom ohni. Vždy si očistíme len toľko zemiakov, koľko sa nám dá na jeden krát obaliť a vypražiť, lebo zemiaky púšťajú vodu a môžu očernieť.
-
Samozrejme aj tu môžeme aplikovať fintu "FŇ":
-
Na vedľajšom horáku nám vrie voda a keď vyberieme hotový zemiak z panvice, ponoríme ho na 2-3 sekundy do vriacej vody.
-
Zemiak nám zašuští a zbaví sa prebytočnej masti oveľa účinnejšie, ako papierovou servítkou. Vriaca voda sa zo zemiaku do pár sekúnd vyparí a neostanú mokré.