Jemné lievance z ovsených vločiek
Jemné lievance z ovsených vločiek - deti si ich zamilujú
Ingrediencie
- 300 ml mlieka
- 10 PL ovsených vločiek
- 1 ČL kryšt. cukru
- 10 g droždie
- 2 PL hladkej múky môže byť aj špaldová
- 1 vajce
- štipka soli
- olej na vyprážanie
- škoricový cukor džem, tvaroh, ovocie, šľahačka na ozdobu
Inštrukcie
-
Do 250 ml mlieka vsypeme vločky a necháme asi hodinu napučať.
-
Potom z 50 ml mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. V
-
šetky suroviny zmiešame dokopy. Vznikne riedke cesto.
-
Na panvici na lievance rozpálime olej a do každej jamky dáme 1 PL cesta. Cesto napučí.
-
Keď je lievanec z jednej strany opečený, otočíme ho a vyprážame z druhej strany.
Poznámky k receptu
Hotové dozdobíme džemom, tvarohom alebo posypeme škoricovým cukrom.