Vytlačiť
Jemné lievance z ovsených vločiek
Jemné lievance z ovsených vločiek - deti si ich zamilujú
-
300
ml
mlieka
-
10
PL ovsených vločiek
-
1
ČL kryšt. cukru
-
10
g
droždie
-
2
PL hladkej múky
môže byť aj špaldová
-
1
vajce
-
štipka soli
-
olej na vyprážanie
-
škoricový cukor
džem, tvaroh, ovocie, šľahačka na ozdobu
-
Do 250 ml mlieka vsypeme vločky a necháme asi hodinu napučať.
-
Potom z 50 ml mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. V
-
šetky suroviny zmiešame dokopy. Vznikne riedke cesto.
-
Na panvici na lievance rozpálime olej a do každej jamky dáme 1 PL cesta. Cesto napučí.
-
Keď je lievanec z jednej strany opečený, otočíme ho a vyprážame z druhej strany.
Hotové dozdobíme džemom, tvarohom alebo posypeme škoricovým cukrom.