Go Back
Vytlačiť

Jemné lievance z ovsených vločiek

Jemné lievance z ovsených vločiek - deti si ich zamilujú

Ingrediencie

  • 300 ml mlieka
  • 10 PL ovsených vločiek
  • 1 ČL kryšt. cukru
  • 10 g droždie
  • 2 PL hladkej múky môže byť aj špaldová
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • olej na vyprážanie
  • škoricový cukor džem, tvaroh, ovocie, šľahačka na ozdobu

Inštrukcie

  1. Do 250 ml mlieka vsypeme vločky a necháme asi hodinu napučať.
  2. Potom z 50 ml mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. V
  3. šetky suroviny zmiešame dokopy. Vznikne riedke cesto.
  4. Na panvici na lievance rozpálime olej a do každej jamky dáme 1 PL cesta. Cesto napučí.
  5. Keď je lievanec z jednej strany opečený, otočíme ho a vyprážame z druhej strany.

Poznámky k receptu

Hotové dozdobíme džemom, tvarohom alebo posypeme škoricovým cukrom.