
Hrachová kaša
Zostalo Vám údené mäso zo Silvestra? Uvarte si k nemu hrachovú kašu
Ingrediencie
- 250 g suchého prebratého hrachu
- voda
- 40 g masti
- 50 g múky
- 20 g cibule
- cesnak
- mleté čierne korenie
- majoránka
- soľ
Inštrukcie
-
Hrach umyjeme a cez noc necháme namočený vo vode. Spolu s vodou a pol lyžičkou soli ho uvaríme do mäkka.
-
Z masti a múky pripravíme zápražku. pridáme pokrájanú cibuľu, opražíme a zalejeme vodou.
-
Pridáme do uvareného hrachu a spolu ešte povaríme.
-
Nakoniec pridáme roztlačený cesnak, korenie, majoránku, dosolíme a prelisujeme alebo rozmixujeme ponorným mixérom.
-
Podávame s údeným mäsom, na masti opraženou cibuľkou a chlebom.
Poznámky k receptu
TIP: Vynikajúce je, keď hrach uvaríme vo vode, ktorá zostala po uvarení údeného mäsa, vtedy ale kašu solíme len na konci - podľa potreby.