Go Back
Vytlačiť

Hrachová kaša

Zostalo Vám údené mäso zo Silvestra? Uvarte si k nemu hrachovú kašu

Ingrediencie

  • 250 g suchého prebratého hrachu
  • voda
  • 40 g masti
  • 50 g múky
  • 20 g cibule
  • cesnak
  • mleté čierne korenie
  • majoránka
  • soľ

Inštrukcie

  1. Hrach umyjeme a cez noc necháme namočený vo vode. Spolu s vodou a pol lyžičkou soli ho uvaríme do mäkka.
  2. Z masti a múky pripravíme zápražku. pridáme pokrájanú cibuľu, opražíme a zalejeme vodou.
  3. Pridáme do uvareného hrachu a spolu ešte povaríme.
  4. Nakoniec pridáme roztlačený cesnak, korenie, majoránku, dosolíme a prelisujeme alebo rozmixujeme ponorným mixérom.
  5. Podávame s údeným mäsom, na masti opraženou cibuľkou a chlebom.

Poznámky k receptu

TIP: Vynikajúce je, keď hrach uvaríme vo vode, ktorá zostala po uvarení údeného mäsa, vtedy ale kašu solíme len na konci - podľa potreby.